начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

наказателно постановление

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

наказателно постановление

Мнениеот tancido » 09 Яну 2008, 11:55

. Здравеите!Синът ми получи в пощенската кутия неадресиран плик , без пощенско клеимо на плика наказателно постановление за пътуване без билет на 8.012008 .Решението за наказателното постановлвние е от 28.08
2007.Срокът на обжалжане е една седмица.Какво мога да направи?
благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение :)
tancido
Нов потребител

Мнениеот dpetev » 09 Яну 2008, 19:25

:)
струва ми се човека го отнася без вина - в края на поста му по някаква прични са са включили появяващите се под най-последното мнение надписи "върни се в началото" и т.н.
dpetev
Младши потребител

Re: наказателно постановление

Мнениеот kalahan » 09 Яну 2008, 20:11

tancido написа:. Здравеите!Синът ми получи в пощенската кутия неадресиран плик , без пощенско клеимо на плика наказателно постановление за пътуване без билет на 8.012008 .Решението за наказателното постановлвние е от 28.08

Обжалвайте, и то бързо! Нак. постановление най-вероятно ще падне.
"Страхливците умират много пъти преди смъртта си; смелият вкусва смъртта само веднъж"
(Шекспир-"Юлий Цезар")
kalahan
Потребител

Мнениеот kalahan » 09 Яну 2008, 20:30

poli_g написа:
kalahan написа:
tancido написа:. Здравеите!Синът ми получи в пощенската кутия неадресиран плик , без пощенско клеимо на плика наказателно постановление за пътуване без билет на 8.012008 .Решението за наказателното постановлвние е от 28.08

Обжалвайте, и то бързо! Нак. постановление най-вероятно ще падне.

?!?! И защо да бърза, не ми е ясно, колега kalahan?
Има ли въобще редовно връчено НП?

Към питащия- какъв е размера на наложената глоба?

ОК, съгласих се
"Страхливците умират много пъти преди смъртта си; смелият вкусва смъртта само веднъж"
(Шекспир-"Юлий Цезар")
kalahan
Потребител

Мнениеот Trapped » 09 Яну 2008, 21:07

леле мале
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот m_jivkova » 10 Яну 2008, 00:57

благодаря предварително.
Върнете се в началото

Ако постановлението е дошло с препоръчана поща (обратна разписка) е възможно някой от съседите Ви да се е подписал и след това да е пуснато в кутията. Попитайте ги. Може би най-добре е глобата по постановлението да се заплати, изпуснали сте срокове, а и така или иначе на виждам какво може да се възрази в конкретният случай....
m_jivkova
Младши потребител

Мнениеот m_jivkova » 10 Яну 2008, 01:24

poli_g написа:
m_jivkova написа:
благодаря предварително.
Върнете се в началото

Ако постановлението е дошло с препоръчана поща (обратна разписка) е възможно някой от съседите Ви да се е подписал и след това да е пуснато в кутията. Попитайте ги. Може би най-добре е глобата по постановлението да се заплати, изпуснали сте срокове, а и така или иначе на виждам какво може да се възрази в конкретният случай....

Позволете да НЕ се съглася с Вас, защото и без да съобразя написаното от питащия / .. в пощенската кутия неадресиран плик :idea: , без пощенско клеимо на плика :idea: /, връчването е ЛИЧНО! чл.58 от ЗАНН
За какви съседи иде реч...........
И още нещо- писмата с известие за доставяне също имат пощенско клеймо :wink:....подател, получател, адреси....

Поли, права сте от законова гледна точка. Аз споделих опит от практиката си. Имах подобен случай - съсед се подписва, след това се сеща, че може би не е трябвало да го прави и от страх от конфликт с получателят пуска в пощенската кутия това, което му е връчено.

А дори и питащият/та да се позове, на факта, че постановлението не е връчено лично, не знам какви мотиви може да изложи в жалбата си срещу самото постановление, все пак става въпрос за пътуване без билет.
m_jivkova
Младши потребител

Мнениеот m_jivkova » 10 Яну 2008, 01:35

poli_g написа:
m_jivkova написа:
благодаря предварително.
Върнете се в началото

Позволете да НЕ се съглася с Вас, защото и без да съобразя написаното от питащия / .. в пощенската кутия неадресиран плик :idea: , без пощенско клеимо на плика :idea: /, връчването е ЛИЧНО! чл.58 от ЗАНН
За какви съседи иде реч...........
И още нещо- писмата с известие за доставяне също имат пощенско клеймо :wink:....подател, получател, адреси....

Забравих да добавя, не съм получавала наказателни постановления до сега, но обвинителни актове и други известия са идвали без плик, така че съществува макар и малка възможност и пликът без адрес и клеймо да е пуснат от гузен съсед...
m_jivkova
Младши потребител

Мнениеот aneleto » 10 Яну 2008, 10:30

според мен обжалвайте
консултацията с адвокат е наложителна
има много неща, за които да се хванете и евентуално постановлението да падне
успех
aneleto
Младши потребител

Назад към Административно право