начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Справка за изпълнително дело

Справка за изпълнително дело

Мнениеот TPP_81 » 04 Дек 2007, 14:56

Може ли някой да ми каже как и къде мога да направя справка дали срещу мен се води изпълнително дело? Има ли в момента някаква национална централизирана компютърна база данни, от където мога да направя тази справка или трябва да обиколя един по един всички съдебни изпълнители в София?
TPP_81
Нов потребител

Мнениеот system » 04 Дек 2007, 15:42

Аз не зная за центаризирана база данни. Май ще трябва да се поразходите до всички
system
Активен потребител

Мнениеот razli4na » 04 Дек 2007, 15:57

Планира се такава, но кога ще я има...
razli4na
Активен потребител

Мнениеот RichterZR » 04 Дек 2007, 23:24

Вижте, няма нужда да обикаляте по съдебно - изпълнителните служби в София и страната. Ако до момента не сте получили призовка за доброволно изпълнение /ПДИ/, значи срещу Вас няма изпълнително дело. ПДИ е задължителен елемент при започване на изпълнителното производство, без нея ДСИ или ЧСИ няма право да извършва никакви действия против Вас. Ако ли пък не сте я получили по една или друга причина, всички последващи действия спрямо Вас са изначално опорочени и ще може да оспорите всяко от тях доста успешно.
Освен това изпълнително дело по принцип може да се води срещу Вас не само в София, тъй като взискателя има право да го образува и при ДСИ или ЧСИ по своето местожителство при определени случаи. Ако решите да приведете идеята си в действие, ще трябва да обиколите всички ДСИ и ЧСИ в цяла България, освен ако не сте сигурен/на в това, че взискателя е от София именно...
Според мен като доскоро действал ДСИ нямате повод за притеснение. Ако се съмнявате нещо, пхросто изчакайте призовката си, имате достатъчно механизми за защита.
...и да идеш при левитските свещеници и при онзи, който ще бъде съдия в онова време, и да ги попиташ; и те ще ти кажат решението на съда.
Второзаконие 17:9
RichterZR
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство