начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

опис и продажба на движими вещи

опис и продажба на движими вещи

Мнениеот stelay » 13 Ное 2007, 14:56

Здр!Прочетох доста от мненията във форума но не можах да открия отговора на въпроса си!Надявам се да ми помогнете!
Има призовка за принудително изпълнение-назначен е опис на движими веши!Според ГПК длъжника има право да обжалва тези действия на съдия изпълнителя.Той обаче изпуска седем дневния срок и се извършва описа на движими вещи.Насрочва се дата и място на продажбата им.Въпроса ми е следния:Насрочването на продажбата не е ли ново принудително действие, което може длъжника да обжалва в седем дневен срок от узнаване за датата и мястото на продажбата или след като е изпуснал срока за обжалване на призовката с която е назначен описа не може да обжалва и продажбата на вещите?
stelay
Нов потребител

Мнениеот adiko » 13 Ное 2007, 18:38

въпреки, че обикновено стоя от другата страна и ми е доста неприятно, когато не можем да изпълняваме върху движими вещи, наистина ви се чудя защо сте ги "занесли" на указаното за описа място в указаното време, ако не бяхте го направили, нямаше да се извърши описа. е, длъжника трябва да си плаща :twisted:
adiko
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство