начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

изпълнителен лист - малко помощ?

изпълнителен лист - малко помощ?

Мнениеот red_sky » 24 Окт 2007, 15:31

Има ли смисъл според вас да се пробвам и да подам молба за издаване на изпълнителен лист? :arrow: Със съд. решение-вл. в сила окт. 2001 г. е уважен иск за изплащане на неизплатено трудово възнаграждение. Работодателят доброволно е изплатил главницата. След толкова чакане, работникът иска да си събере и лихвите, забележете кога :shock: Изпълнително производство както казах не е образувано, та въпроса ми е имайки предвид чл. 330,б. "д" ГПК (ясно ми е че там става въпрос за започнало вече изпълнително производство) дали съдът ще уважи молбата за издаване на изпълнителен лист, след като въпросният работник е дремал повече от 5 г. ?
red_sky
Младши потребител

Мнениеот eklekti4kata » 24 Окт 2007, 16:08

Ако е поискал да му се платят лихвите,съдът се е произнесъл по тях.Виж в решениетолАко не е поискал виж давността за лихви по ЗЗД
eklekti4kata
Потребител

Мнениеот red_sky » 24 Окт 2007, 16:29

eklekti4kata написа:Ако е поискал да му се платят лихвите,съдът се е произнесъл по тях.Виж в решениетолАко не е поискал виж давността за лихви по ЗЗД

Да поискал е и съдът се е произнесъл. С решението са присъдени и лихвите.
red_sky
Младши потребител

Мнениеот eklekti4kata » 24 Окт 2007, 16:40

Ами какво чакаш -имаш т.н съдебно изпълнително основание .Праскай молба до съда да ти издаде изпълнителен лист като се обосновеш на решението.
eklekti4kata
Потребител

Мнениеот kreia » 24 Окт 2007, 16:50

a kude zavraviate davnostta - 5 godini ot vlizane v sila na sudebnoto reshenie
kreia
Младши потребител

Мнениеот eklekti4kata » 24 Окт 2007, 17:19

Изплащането на сумите от работодателя е ли признаване на вземането, или не?Щото прекъсва давността и почва нова.Не споря,че съм права-казвам си мнението.То повече хора-повече акъл. :D
eklekti4kata
Потребител

Мнениеот red_sky » 24 Окт 2007, 17:52

kreia написа:a kude zavraviate davnostta - 5 godini ot vlizane v sila na sudebnoto reshenie

Добре де, давността нали не се прилага служебно от съда.Логично е в такъв случай молбата ми да бъде уважена, по-нататък може би ще е проблема-при започване на изпълнителното производство и призовката за доброволно изпълнение, може тогава работодателят да обжалва действията на СИ и да възрази, че задължението е погасено по давност, или греша? :?
red_sky
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство