начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Заплетен казус с ПТП

Заплетен казус с ПТП

Мнениеот copinka » 11 Окт 2007, 22:58

Моля за помощ в един доста заплетен казус.Прес 2004год.съпругът ми управлява автомобил на фирма без да има пълномощно и прави ПТП в което е виновен той.Автомобила управляван от съпруга ми има ГО в "левски спартак"т.е "Лев-инс" другата кола няма платена ГО ,но в нея пътува жена на която и е нанесена средна телесна повреда.След хиляди дела потърпевшата иска от нас 4000лв.,но т.к. нямаме нищо няма как да и ги дадем стигнахме до съдия-изпълнител.След срещи с съдия-изпълнителя той ни съветва да събираме пари и да направим споразумение с потърпевшата,а адвоката ме съветва нищо да не давам. ПРОСТО В СЛУЧАЯ НЕЗНАМ НА КОГО ДА ВЯРВАМ.Това е накратко но мога да приложа всички документи както и решенията на съда ако може някой да ме посъветва какво да правя.ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ АКО НЯКОЙ СЕ ОТЗОВЕ.МНОГО МИ Е ТРУДНО В ТАЗИ ЗАПЛЕТЕНА СИТИАЦИЯ.
copinka
Нов потребител

МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ МИ .

Мнениеот copinka » 11 Окт 2007, 23:12

АКО ИМА ЗАИНТЕРЕСОВАН ЩЕ ПРИЛОЖА ВСИЧКИ ДОКУМЕНТИ ЗА ДА ВИ СТАНЕ ЯСНО ПО ТОЧНО ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС
copinka
Нов потребител

Мнениеот kalahan » 11 Окт 2007, 23:26

Съдебният изпълнител (СИ) най-вероятно е визирал разпоредбата на чл. 348, ал. 1 от ГПК, съгласно която "Ако до деня, предхождащ деня на проданта, длъжникът - физическо лице, внесе 30 на сто от вземанията по предявените срещу него изпълнителни листове и се задължи писмено да внася на държавния или частния съдебен изпълнител всеки месец по 10 на сто от тях, държавният или частният съдебен изпълнител спира изпълнението."
А адвокатът Ви е имал съвсем друго нещо предвид-че трябва да си траете с надеждата, че СИ пръста си няма да мръдне да събере задължението Ви или и да го направи, ще е безуспешно. И да чакате да изтече абсолютната давност.
В случая и двамата са прави за себе си, като изхождат от различна житейска логика и разбирания.
Не очаквайте обаче в този форум съвети от типа на тези, които адвокатът Ви е дал.
"Страхливците умират много пъти преди смъртта си; смелият вкусва смъртта само веднъж"
(Шекспир-"Юлий Цезар")
kalahan
Потребител

Мнениеот copinka » 11 Окт 2007, 23:32

иСКАМ ДА ОПИША подробно за какво става въпрос,т.е.ищеца съди с граждански иск съпруга ми и като помощно лице се явава застрахователната компания.но мога ли да помоля за нещо утре да приложа всички документи и тогава да се изясним
copinka
Нов потребител

Мнениеот kalahan » 11 Окт 2007, 23:46

Няма смисъл да ни разказвате подробности, вече има издаден срещу Вас Изпълнителен лист и той е валидно изпълнително основание за СИ, независимо от конкретиката на делото, което сте водили. Ако смятате да оспорвате ИЛ, е следвало да го направите в срока по чл. 250 от ГПК, но очевино сте го пропуснали. Единствената Ви възможност е да предявите възраженията си по съдебен път по реда на чл. 254 ГПК, като за целта следва да се обърнете към Вашия адвокат или друг, както си прецените.
"Страхливците умират много пъти преди смъртта си; смелият вкусва смъртта само веднъж"
(Шекспир-"Юлий Цезар")
kalahan
Потребител

Мнениеот razli4na » 12 Окт 2007, 10:07

copinka, правилно сте конституирали в производството и ЗК. Наистина застрахователя следва да си изпълни задължението и да плати обезщетението за настъпилото застрахователно събитие. Адвокатът Ви ще Ви насочи относно подробностите.
razli4na
Активен потребител

Относно делото

Мнениеот copinka » 12 Окт 2007, 12:27

Съдът е решил че лицето"А" трябва да заплати на лицето "Б" сумата от 4000 лв.за нанесени неимуществени вреди,заедно с законната лихва от момента на уереждането.В случая "лев-Инс" се води трето лице помагач.искам да разбера След като виновния няма нищо на негово име,живее под наем в обзаведено жилище,вещите и техниката са описани в договора за наем Могат ли да вземат нещо.Не си знаем правата,т.е.докога ще идва съдия изпълнител и по какъв начин можем да се отървем от тази тежест като лицето няма нищо
copinka
Нов потребител

Мнениеот barri » 12 Окт 2007, 14:43

забравете да може да се отървете по някаккъв начин. СИ ще реши съобразно направените от него проверки по какъв начин ще започне изпълнението и спрямо какви вещи, дали ще се удържа от заплатата на съпругът ви и така нататък.
barri
Потребител

Re: Относно делото

Мнениеот bebitor » 13 Окт 2007, 03:05

copinka написа:.....След като виновния няма нищо на негово име,живее под наем в обзаведено жилище,вещите и техниката са описани в договора за наем Могат ли да вземат нещо.Не си знаем правата,т.е.докога ще идва съдия изпълнител и по какъв начин можем да се отървем от тази тежест като лицето няма нищо...
И с какво си плаща наема??? Не получава ли трудово възнаграждение? Какви са му сметките за гсм? Ток? Интернет? И т.н???
Слушайте когото си искате, но нека Ви предупредя, че за неплащане на парично задължение по влязло в сила съдебно решение се носи и наказателна отговорност :evil: , ако въпреки наличието на средства съпругът Ви не се издължи :evil: А преценката за наличие на средства... :roll:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот aleator » 05 Ное 2007, 22:49

ОБЪРНЕТЕ СЕ КЪМ СЕРГЕЙ ПРОКОПИЕВ. НА МЕН МИ СВЪРШИ ДОБРА РАБОТА. РАБОТИ В СГРАДАТА СРЕЩУ КАТ: МОНТАЖИ НА 2-РИ ЕТАЖ.
aleator
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство