начало

ВАС отказа да спре увеличението на минималната заплата от догодина ВАС отказа да спре увеличението на минималната заплата от догодина

перимиране на изпълнително дело ?????

перимиране на изпълнително дело ?????

Мнениеот tania_simova » 05 Окт 2007, 11:26

Здравейте колеги!
Много моля за Вашето съдействие и мнения. Какво ви говори термина "делото е перимирано". Тук става въпрос за едно изпълнително дело от 98г., за което нямах никаква информация какво се е случило с него. Вчера като отидох в СИС да го проверя ми казаха, че делото е перимирано, не прекратено, а перимирано.
tania_simova
Нов потребител

Мнениеот evel » 05 Окт 2007, 11:39

Т.е. делото е прекратено на основание чл.330, ал.1, б."Д" от ГПК, поради това, че взискателят не е поискал извършване на изпълнителни действия в продължение на 2 години.
В този случай и.д. се архивира, но изпълнителният лист се изважда от него и се пришива в канцеларско дело, така че взискателят може във всеки един момент да си го вземе и да образува ново изпълнително дело... :D
evel
Младши потребител

Мнениеот tania_simova » 05 Окт 2007, 11:57

Много благодаря за информацията. Делото е от 98г. и от 99г. не са извършвани никакви изпълнителни действия, а е открито производство по несъстоятенолност, по което е пусната молба 2005г. за оттегляне на исковата молба /не мога да обясня защо може би поради някакво нелепо споразумение/ и тъй като отново няма плащане на задължението сега ми е поставена задача да предприема някакви нови действия, за да си получим дължимите суми.
Не съм много наясно има ли давностни срокове за изпълнителния лист и за завеждане на ново изпълнително дело, за което предполагам, че пак ще се дължат държавни такси.
tania_simova
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство