Здравейте колеги!
Много моля за Вашето съдействие и мнения. Какво ви говори термина "делото е перимирано". Тук става въпрос за едно изпълнително дело от 98г., за което нямах никаква информация какво се е случило с него. Вчера като отидох в СИС да го проверя ми казаха, че делото е перимирано, не прекратено, а перимирано.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 21:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
перимиране на изпълнително дело ?????
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Т.е. делото е прекратено на основание чл.330, ал.1, б."Д" от ГПК, поради това, че взискателят не е поискал извършване на изпълнителни действия в продължение на 2 години.
В този случай и.д. се архивира, но изпълнителният лист се изважда от него и се пришива в канцеларско дело, така че взискателят може във всеки един момент да си го вземе и да образува ново изпълнително дело...
В този случай и.д. се архивира, но изпълнителният лист се изважда от него и се пришива в канцеларско дело, така че взискателят може във всеки един момент да си го вземе и да образува ново изпълнително дело...
- evel
- Младши потребител
Много благодаря за информацията. Делото е от 98г. и от 99г. не са извършвани никакви изпълнителни действия, а е открито производство по несъстоятенолност, по което е пусната молба 2005г. за оттегляне на исковата молба /не мога да обясня защо може би поради някакво нелепо споразумение/ и тъй като отново няма плащане на задължението сега ми е поставена задача да предприема някакви нови действия, за да си получим дължимите суми.
Не съм много наясно има ли давностни срокове за изпълнителния лист и за завеждане на ново изпълнително дело, за което предполагам, че пак ще се дължат държавни такси.
Не съм много наясно има ли давностни срокове за изпълнителния лист и за завеждане на ново изпълнително дело, за което предполагам, че пак ще се дължат държавни такси.
- tania_simova
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|