начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Служебна защита

Служебна защита

Мнениеот veda_iv » 05 Сеп 2007, 08:32

Назначена съм за служебен защитник по едно изпълнително дело още през март 2007г.Длъжницата беше зад граница,но преди два дена се появи и започва да плаща месечни вноски по делото.Мога ли вече да си пусна отчет или трябва да чакам постановлението за прекратяване на делото,което ще е кой знае кога като имам предвид,че дълга е близо 10 000лв.? :(
[i][b]Истината, само истината, но не цялата истина![/b][/i]
http://dragneva.com/
veda_iv
Потребител

Мнениеот pitasht » 12 Сеп 2007, 12:33

Всъщност акт не ЧСи няма да Ви помогне да направите отчет.
Доколкото помня по изпълнителните дела съдия при районне съд назначава служебен защитник, така че трябва акт на този съдия.
Другото което мога да посъветвам е да искате частично изплащане по Наредбата ако делото продължава повече от шест месеца-вижте там.
Пък и защо да ви освобождават, така ще получите само частично плащане.
Искайте си заплащане ако са изминали 6 месеца с отчет и като приключи производството за останалите суми или след още шест месеца. То вие си решавате, но аз веднъж поисках да ме освободят пък съдът се заинати, защото е по-лесно да бъде откриван вече назначения защитник вместо длъжника, дето пак може да изчезе и отказа да ме освободи.
pitasht
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство