Преди 5 месеца като пълномощник закупих на сина си, който живее в чужбина, апартамент , за който имам право на ползване.Преди 3 месеца го отдадох под наем на непознато лице, което ми се лигитимира с лична карта, записах данните, предплати за 3 месеца и каза, че ще подпишем договора по-късно.
След 2 месеца разбрах от Агенция за недвижими имоти, че апартамента е продаден и сделката е вписана в Службата по вписванията.С адвоката на Агенцията установихме, че " наемателят" е наел тази Агенция, оставил ключовете за огледи ,извършил сделката с много добре изработена фалшива лична карта на сина ми и на снаха ми , които от 1 г. не са се връщали в България.По този начин се е снабдил с необходимите документи от Данъчна служба, с нотариално заверено съгласие на снаха ми, както и с нотариално заверен тказ от правото на ползване от мое име,следователно и с моя фалшифицирана лична карта.Последните 2 документа са нот. заверени в два други различни града.Сделката е извършена в моя град. По този начин са измамени трима Нотариуси, които твърдят, че документите да в ред. А то с просто око се вижда на копието на личната карта на сина ми, че е сменена снимката.
Преди или след сделката апартамента е ипотекиран, не знам дали от „продавача“ или от купувачите./ Вероятно заем за покупка /
Новите "собственици "още не са се нанесли, а аз смених бравите и осигурих жилището с бронирана врата.
Заведена е Прокурорска преписка от Икономическа полиция, депозирано е съобщение в Службата по вписванията да не се вписват сделки с други имоти,които притежаваме поради опасност от повторение. Данъчната служба е уведомена.
Въпросите ми са :
-1.- Мога ли да обявя личната си карта за невалидна и да си изкарам нова ?
Как ще стане същото за сина и снаха ми в тяхно отсъствие ?.
-2.- Как се извършва обявяване на сделката за нищожна ? Какво дело да водя ?
-3.- Как ще се оправя с банката ? Отделно дело ли ще водя и срещу кого ?
Или Банката ще търси този, който е ипотекирал ?
-4.- Мога ли през това време да отдавам апартамента под наем ? Или да
наема пазач? Или аз да се нанеса там ?
-5.- Имат ли право новите „собственици“ да разбият вратата и да се
нанесат ?
Или чрез полиция да бъдат въведени във владение ?
-6.- Колко време продължават такива дела ?
Много ви моля за съвети !
- Дата и час: 22 Ное 2024, 13:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Имотна измама-помощ !
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Имотна измама-помощ !
трябва да водите дело и да искате съдебно отстранение на купувача на имота ,
за ипотеката тя следва обезпеченото вземане , бъде ли съдебно отстранен новия купувач , отмени ли съда покупко продажбата нямайте притеснения ипотекака следва вземането вие не сте теглили кредит , НА ще бъде отменен и снего следва да се отпадне и ипотеката /блазе и на такава банка/ Вие няма какво да се оправяте с банката с нея ще се оправя купувача на имота
по отношение на личните карти можете по всяко време да подадете заявление за нови
Н еможете да отдавате апартамента под наем или каквото и да е там друго , продажбата на чужда вещ е действителна ,но има само облигационно действие , но няма вещно действие така че следва да изчакате влизането на решението в сила
Имайте предвид ,че исковата молба се вписва , докато трае делото наложете възбрана върху имота
докато трае делото нищо не пречи новите собственици да живеят там ,вие все пак направете искане и за обезщетение за времето през които сте лишени от ползване на жилището
на въпроса колко продължават тия дела не мога да отговоря , ами божа работа
делото може да се влачи години
за ипотеката тя следва обезпеченото вземане , бъде ли съдебно отстранен новия купувач , отмени ли съда покупко продажбата нямайте притеснения ипотекака следва вземането вие не сте теглили кредит , НА ще бъде отменен и снего следва да се отпадне и ипотеката /блазе и на такава банка/ Вие няма какво да се оправяте с банката с нея ще се оправя купувача на имота
по отношение на личните карти можете по всяко време да подадете заявление за нови
Н еможете да отдавате апартамента под наем или каквото и да е там друго , продажбата на чужда вещ е действителна ,но има само облигационно действие , но няма вещно действие така че следва да изчакате влизането на решението в сила
Имайте предвид ,че исковата молба се вписва , докато трае делото наложете възбрана върху имота
докато трае делото нищо не пречи новите собственици да живеят там ,вие все пак направете искане и за обезщетение за времето през които сте лишени от ползване на жилището
на въпроса колко продължават тия дела не мога да отговоря , ами божа работа
делото може да се влачи години
- donna
- Старши потребител
Благодаря, donna2 ! Още утре се заемам .
От Агенциятя за недвижими имоти не ми дават копията на фалшивите документи, но предполагам ,че ще мога да ги изискам по съдебен ред.
В Данъчното "купувачите" още не са декларирали жилището, така че се снабдих с Данъчна оценка и У-ние за местонахождение.
Пишете да направя искане и за обезщетение за времето, през които съм лишена от ползване на жилището . Кой ще ме обещети ? "Купувачте" , или измамника? : )
В жилището още не се е нанесъл никой, така че аз смятам на своя глава да го отдам под наем и никакви съдебни решения да не изчаквам, пък да видим кой ще ме осъди ! Те да изчакват съдебни решения преди да влязт във владение .
Между другото, измамените купувачи били възрастно семейство, което си продало апартамента , така че наистина ме е страх да не би да се нанесат по някакъв начин. А ако има наематели вътре, полицията тях ли ще изхвърли на улицата ?
Благодаря още веднъж !
От Агенциятя за недвижими имоти не ми дават копията на фалшивите документи, но предполагам ,че ще мога да ги изискам по съдебен ред.
В Данъчното "купувачите" още не са декларирали жилището, така че се снабдих с Данъчна оценка и У-ние за местонахождение.
Пишете да направя искане и за обезщетение за времето, през които съм лишена от ползване на жилището . Кой ще ме обещети ? "Купувачте" , или измамника? : )
В жилището още не се е нанесъл никой, така че аз смятам на своя глава да го отдам под наем и никакви съдебни решения да не изчаквам, пък да видим кой ще ме осъди ! Те да изчакват съдебни решения преди да влязт във владение .
Между другото, измамените купувачи били възрастно семейство, което си продало апартамента , така че наистина ме е страх да не би да се нанесат по някакъв начин. А ако има наематели вътре, полицията тях ли ще изхвърли на улицата ?
Благодаря още веднъж !
- Валя
Здравейте!
Според мен единственият начин да защитите правата си е чрез завеждане на иск - установителен, за обявяване нищожност на сделката поради липса на съгласие. Абсолютно наложително е да наложите възбрана върху имота, за да предотвратите по-нататъшни сделки с него. След вписването на възбраната разполагате с един месец да заведете иска. Исковата молба същи се вписва (иначе съдията не дава ход на делото). Много е важно внимателно да се определи подсъдността - би слeдвало да е районния съд по местонахождението на имота.
Ще ви е нужно голямо търпение. Знам го от опит.
Успех!
Според мен единственият начин да защитите правата си е чрез завеждане на иск - установителен, за обявяване нищожност на сделката поради липса на съгласие. Абсолютно наложително е да наложите възбрана върху имота, за да предотвратите по-нататъшни сделки с него. След вписването на възбраната разполагате с един месец да заведете иска. Исковата молба същи се вписва (иначе съдията не дава ход на делото). Много е важно внимателно да се определи подсъдността - би слeдвало да е районния съд по местонахождението на имота.
Ще ви е нужно голямо търпение. Знам го от опит.
Успех!
- DianaDragieva
документи има по нотариалното дело ,което при нотариуса там проверете
- donna
- Старши потребител
Здравейте, не съм юрист, журналист съм. Интересувам се от случая, бих ли могъл да го отразя и да направя едно разследване с помощта и на юридическите съвети? Да проведа интервю с вас и т.н. Занимавам се с леки и тежки частни случаи. По принцип съм съдебно-криминален телевизионен репортер... m75kolow@hotmail.com e Maila ми.
- Медия
Мога да ти бъда от полза. Питай каквото искаш в областта на гражданското право на jurist_adviser@abv.bg.
- ДИ
Толкова измами накуп – подозрително
Толкова много измами накуп (при това със замесена банка и учредено право на ползване) са малко вероятни без съучастието на някой от Вашето семейство. Казвате "много добре фалшифицирана карта на сина ми и на снаха ми". Откъде ще да са имали оригиналите (освен в полицията), за да направят много добрите фалшификати? На всичко отгоре и на Вашата карта. Откъде знаете, че фалшификатите са много добри – виждала ли сте ги или виждала ли сте копия на фалшификатите? Къде?Наемателят Ви копира ли личните Ви карти? Защо сте толкова сигурна, че синът ви не се е връщал без да Ви се обади? Правихте ли проверка в граничните служби? Същата агенция ли го е продала, която Ви го "купи"? Същата ли агенция Ви намери наемателя? (Вниманието трябва да се насочи към този, който е видял документите на трима ви и е имал въсможност да ги копира. ) Издириха ли наемателя или и той Ви е представил фалшива карта? Кой се е явил с картата на снаха Ви? Колко пари са взели? Ако са фалшифицирали картата на сина Ви, защо са си правили труда да представят "нотариално заверено съгласие на снаха" Ви? Фалшивият Продавач е можел да подпише фалшива декларация за имотно и семейно състояние, че е неженен, ако в Нот. акт е фигурирало само неговото и Вашето име. Защо казвате, че е било необходимо съгласие от снаха Ви, ако апатаментът не е бил семейно жилище и синът и снаха Ви не са се пререгистрирали в него, защото са отсъствали? Защо казвате, че снаха Ви "участва в сделката" със съгласие, когато тя е съсобственик, ако имотът е купен по време на брака?
Да не би да си измисляте казуса, защото имате намерение да давате апартамента под наем и се боите да не Ви се случи описаното от Вас? Извинявайте за безцеремонността, но всеки нормален следовател би трябвало да ви зададе тези и още много по–"лоши" въпроси.... в зависимост от отговорите Ви...
Да не би да си измисляте казуса, защото имате намерение да давате апартамента под наем и се боите да не Ви се случи описаното от Вас? Извинявайте за безцеремонността, но всеки нормален следовател би трябвало да ви зададе тези и още много по–"лоши" въпроси.... в зависимост от отговорите Ви...
- Следовател
PS. Данъчните ще искат и данък
Ако сте купували имота по данъчна оценка, която е била по–малка от пазарната стойност, сега ще Ви искат данък по ЗДОФЛ, защото сделката е изповядана по истинската цена заради банковия кредит . А може би това Ви е накарало да твърдите, че имотът е продаден от трето лице?
- Следовател
Здравейте всички и благодаря !
С удоволствие отговарям на Следователя. Много би ми се искало да си го измислях този казус, ама ядец.
Че са добри фалшификациите предполагам, защото са представяни на Нотариуси, които не са забелязали и са допуснали сделката- нали работят с документи за самоличност и я удостоверявят уж. Виждала съм копие на фалшивата л.к. на сина ми, агенцията го е направила, въпреки че май няма право q но слава богу... Там видях и копие на моя отказ с фалшифицирания ми подпис.В полицията вече ми взеха проби за експертиза на подписа и почерка.
Не е включена същата агенция , аз купих жилището от строителна фирма почти готово, а го отдавах под наем чрез лична обява, на която се обаждаха и агенции, но от тази не са идвали.Този „наемател“ се яви като частно лице, представи се с лична карта, вероятно фалшива.Той не копира картата ми, но в договора аз бях записала имената и ЕГН-то си и се подписах на няколко места заради някои поправки в момента.
Защо съм толкова сигурна, че синът ми не се е връщал тайно от мама - няма да ви кажа. :) Има, слава Богу, и такива отношения , че някой да е сигурен в някого. Представих в полицията копия на паспортите им с печатите Влизане-Излизане- то това лесно се доказва. Полицията да проверява по-нанатък.
Аз купих апартамента по данъчна оценка, не на по- ниска цена, че и за правото на ползване още 2 000 лева платих като поп , а е продаден за същата цена.
Единствената място, където се сетих да съм оставяла копия на моя и на сина ми л.к. е нотариуса когато купувах, през ноември, м .год.
Разпознах “наемателя“ на снимка в полицията, разпознали са го и хора от агенцията, купувачите и хора от други две агенции, които е включил. Адвокатката на Аг.ми каза, че е идентифициран, знаят му адреса, близките и че е обявен за издирване. Него не са намерили. Да казвам ли : Още не са ...
Защо Фалшивият Продавач си е правил труда да представя "нотариално заверено съгласие на снаха" ми , ако е можел да подпише фалшива декларация за имотно и семейно състояние, че е неженен, щом в Нот. Акт е фигурира само моето и името на сина ми - не знам, може би не е бил толкова печен? Зная, че от генцията са го попитали женен ли е,той потвърдил и по тяхно изискване е представил пълномощно от снаха ми. Или не е искал да влиза в пререкания?
Междувременно направих обезпечение на бъдещ иск по Чл. 26 по ЗЗД, утре пущам Искова молба за обявяване на недействителни Договора за продажба и отказа от права на ползване.Пак платих , и пак като поп- 2 600 лева.
Сега пак имам питане:
-1- Обзаведох апартамента и се преместих временно там. Регистрирана
съм обаче на стария си адрес в собственото си жилище. Мога ли да
отдам този за сега спорен апартамент под наем и да се върна в къщи ,
или да стоя пазач докто приключи делото?
-2- Могат ли измамените купувачи по законен ред да влязат във владение
през това време? Ужасното е, че те са възрастни хора, 70 г. продали са си
жилището, взели са заем и сега са на улицата. Искат да се нанасят.
Имат син и дъщеря, които не зная къде живеят .
Много благодаря на всички !
С удоволствие отговарям на Следователя. Много би ми се искало да си го измислях този казус, ама ядец.
Че са добри фалшификациите предполагам, защото са представяни на Нотариуси, които не са забелязали и са допуснали сделката- нали работят с документи за самоличност и я удостоверявят уж. Виждала съм копие на фалшивата л.к. на сина ми, агенцията го е направила, въпреки че май няма право q но слава богу... Там видях и копие на моя отказ с фалшифицирания ми подпис.В полицията вече ми взеха проби за експертиза на подписа и почерка.
Не е включена същата агенция , аз купих жилището от строителна фирма почти готово, а го отдавах под наем чрез лична обява, на която се обаждаха и агенции, но от тази не са идвали.Този „наемател“ се яви като частно лице, представи се с лична карта, вероятно фалшива.Той не копира картата ми, но в договора аз бях записала имената и ЕГН-то си и се подписах на няколко места заради някои поправки в момента.
Защо съм толкова сигурна, че синът ми не се е връщал тайно от мама - няма да ви кажа. :) Има, слава Богу, и такива отношения , че някой да е сигурен в някого. Представих в полицията копия на паспортите им с печатите Влизане-Излизане- то това лесно се доказва. Полицията да проверява по-нанатък.
Аз купих апартамента по данъчна оценка, не на по- ниска цена, че и за правото на ползване още 2 000 лева платих като поп , а е продаден за същата цена.
Единствената място, където се сетих да съм оставяла копия на моя и на сина ми л.к. е нотариуса когато купувах, през ноември, м .год.
Разпознах “наемателя“ на снимка в полицията, разпознали са го и хора от агенцията, купувачите и хора от други две агенции, които е включил. Адвокатката на Аг.ми каза, че е идентифициран, знаят му адреса, близките и че е обявен за издирване. Него не са намерили. Да казвам ли : Още не са ...
Защо Фалшивият Продавач си е правил труда да представя "нотариално заверено съгласие на снаха" ми , ако е можел да подпише фалшива декларация за имотно и семейно състояние, че е неженен, щом в Нот. Акт е фигурира само моето и името на сина ми - не знам, може би не е бил толкова печен? Зная, че от генцията са го попитали женен ли е,той потвърдил и по тяхно изискване е представил пълномощно от снаха ми. Или не е искал да влиза в пререкания?
Междувременно направих обезпечение на бъдещ иск по Чл. 26 по ЗЗД, утре пущам Искова молба за обявяване на недействителни Договора за продажба и отказа от права на ползване.Пак платих , и пак като поп- 2 600 лева.
Сега пак имам питане:
-1- Обзаведох апартамента и се преместих временно там. Регистрирана
съм обаче на стария си адрес в собственото си жилище. Мога ли да
отдам този за сега спорен апартамент под наем и да се върна в къщи ,
или да стоя пазач докто приключи делото?
-2- Могат ли измамените купувачи по законен ред да влязат във владение
през това време? Ужасното е, че те са възрастни хора, 70 г. продали са си
жилището, взели са заем и сега са на улицата. Искат да се нанасят.
Имат син и дъщеря, които не зная къде живеят .
Много благодаря на всички !
- Валя
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|