начало

ВАС отказа да спре увеличението на минималната заплата от догодина ВАС отказа да спре увеличението на минималната заплата от догодина

Спиране на Изпълнително производство

Спиране на Изпълнително производство

Мнениеот една » 08 Юни 2004, 12:14

Колеги имам въпрос! Възможно ли е по реда на чл.348 от ГПК след като е изтекъл срокът на доброволното изпълнение /изпълнението е насочено върху трудово възнаграждение/ да поискам от Съдия изпълнителя спиране на изп.производство на основ.чл.348 и ако имате някаква сламка на Споразумението, което се подписва ще съм ви благодарна да ми изпратите.Благодаря предварително!
една

Re: Спиране на Изпълнително производство

Мнениеот еla » 08 Юни 2004, 16:03

Мисля, че няма пречка да го поискате. Но при всички положения мнение и становище ще трябва да се вземе и от взискателя. Мисля, че в този случай много важна роля ще изиграе съдия-изпълнителя - говорете с него. А споразумението не е нищо особено. Просто се посочват страните между които се сключва, по кое изп.дело и т.н. като изчерпателно се посочват първоначалната вноска, периодичните вноски, падежа, за какъв период ще се заплатят, дължимите лихви и т.н. Просто всичко, което се договорите трябва да бъде написано. Но мисля, че съдия-изпълнителя ще ви дава указания, ако изявите желание за споразумение
еla

Мнениеот juliannnnnnnnnnnnn » 08 Юни 2004, 19:41

Kolegi, stiga s tija slamki!
Ili si jurist i si pishesh vsichko sam ili si sekretarka i smenjash imena! Sredno polojenie njama!
P.S. Nezavisimo ot universiteta:))
juliannnnnnnnnnnnn

Мнениеот еla » 08 Юни 2004, 21:52

Не знам къде видяхте задявка за университетите. А в това някой да поиска съвет или мнение по някой въпрос - не виждам нищо лошо. По-добре е преди това от университет в ........ отколкото след това от университет в....... Много лично приемате нещата. Не забравяйте, че някои колеги няма от къде и от кого да се научат, а ги учи емпириката....
еla

Мнениеот donna » 08 Юни 2004, 23:09

вие длъжник или кредитор сте
става въпрос за изпълнение върху работна заплата

ако сте взискател поискайте спиране по реда на чл.329 буква б /когато искането се прави от взискателя не е задължително да се представи споразумението /

До Съдия Изпълнител при районен съд

молба от ...............взискател
по изп.д.№............

Уважаеми Г-н /Г-жо / Съдия изпълнител,

Моля изпълнително дело №..............да бъде спряна на основание
чл.329 ,б.Б от ГПК . Постигнали сме споразумение с длъжника по изп. дело за доброволно заплащане на задължението му .
Представям заверено копие на споразумение

гр. ......ДАТА С Уважение :

споразумение

Днес .........2004 в гр.................
между
1..................взискател по изп.д.№...............

2.................длъжник по изп.д №........

се сключи настоящото споразумение

страните се споразумяха следното

1.Длъжникът ще изплати задължението си в размер от............ лв/представляващо главница ,лихви ,разноски / както следва :

/описвате начина на заплащане ,примерно разсрочено на няколко вноски по ....лв/
Като първоначалната вноска е внесена на дата ......../ще се внесе на ...........
,а всяка следваща примерно на 10 число от месеца

2.Взискателят се задължава да спре изпълнителното производство за срок от ........
/срока на погасителния план/ и след изплащане на цялата сума да прекрати изп.д.№.........на СИС при районен съд............

3.При условие че длъжника забави ,коя да е от вноските с по-вече от примерно 10 дни взискателят ще възобнови изпълнителното дело.

Настоящото споразумение се състави в два еднообразни екземпляра по един за страните .

за Длъжника: За Взискателя :

Ако сте длъжник след като подпишете споразумението помолете взискателя да напише една молба за спиране на делото .

една написа:
>
> Колеги имам въпрос! Възможно ли е по реда на чл.348 от ГПК
> след като е изтекъл срокът на доброволното изпълнение
> /изпълнението е насочено върху трудово възнаграждение/ да
> поискам от Съдия изпълнителя спиране на изп.производство на
> основ.чл.348 и ако имате някаква сламка на Споразумението,
> което се подписва ще съм ви благодарна да ми
> изпратите.Благодаря предварително!
donna
Старши потребител

Мнениеот junnnnnnnn » 09 Юни 2004, 09:43

Като ви учи емпириката:) /доста странен термин-тук ме разсмяхте/, седнете, помислете и пишете. Ако нещо Ви затрудни, тогава питайте.
Не е редно всичко да искате смляно, не за друго, а е въпрос на разум и професионална чест, ако имате такава.
По отношение на университетите: тъй като обикновено споровете стигат до този въпрос в този форум, заявявам, че правя бележката, без отношение на университета.
А, колега, почти всички се учим само и единствено от практиката /и от четене на закона разбира се:))/. Едно е съвет, друго е сламка:))!
Успех в развитието!
junnnnnnnn

Мнениеот една » 09 Юни 2004, 10:17

Благодаря на всички за съветите, а що се отнася до сламката, не държа толкова на нея като съдържание, а по-скоро като форма, съдържанието сама ще си го съставяи и си мисля, че то има по-голямо значение, но знам, че винаги ще има хора, които ще намерят за какво да критикуват останалите и аз не им се сърдя.
една

Мнениеот ДИ » 10 Юни 2004, 20:47

Абсолютно съм съгласна!!! Сламки в тази професия не са нужни!!!
ДИ

Назад към Изпълнително и обезпечително производство