- Дата и час: 23 Ное 2024, 20:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Спиране на Изпълнително производство
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Спиране на Изпълнително производство
Колеги имам въпрос! Възможно ли е по реда на чл.348 от ГПК след като е изтекъл срокът на доброволното изпълнение /изпълнението е насочено върху трудово възнаграждение/ да поискам от Съдия изпълнителя спиране на изп.производство на основ.чл.348 и ако имате някаква сламка на Споразумението, което се подписва ще съм ви благодарна да ми изпратите.Благодаря предварително!
- една
Re: Спиране на Изпълнително производство
Мисля, че няма пречка да го поискате. Но при всички положения мнение и становище ще трябва да се вземе и от взискателя. Мисля, че в този случай много важна роля ще изиграе съдия-изпълнителя - говорете с него. А споразумението не е нищо особено. Просто се посочват страните между които се сключва, по кое изп.дело и т.н. като изчерпателно се посочват първоначалната вноска, периодичните вноски, падежа, за какъв период ще се заплатят, дължимите лихви и т.н. Просто всичко, което се договорите трябва да бъде написано. Но мисля, че съдия-изпълнителя ще ви дава указания, ако изявите желание за споразумение
- еla
Kolegi, stiga s tija slamki!
Ili si jurist i si pishesh vsichko sam ili si sekretarka i smenjash imena! Sredno polojenie njama!
P.S. Nezavisimo ot universiteta:))
Ili si jurist i si pishesh vsichko sam ili si sekretarka i smenjash imena! Sredno polojenie njama!
P.S. Nezavisimo ot universiteta:))
- juliannnnnnnnnnnnn
Не знам къде видяхте задявка за университетите. А в това някой да поиска съвет или мнение по някой въпрос - не виждам нищо лошо. По-добре е преди това от университет в ........ отколкото след това от университет в....... Много лично приемате нещата. Не забравяйте, че някои колеги няма от къде и от кого да се научат, а ги учи емпириката....
- еla
вие длъжник или кредитор сте
става въпрос за изпълнение върху работна заплата
ако сте взискател поискайте спиране по реда на чл.329 буква б /когато искането се прави от взискателя не е задължително да се представи споразумението /
До Съдия Изпълнител при районен съд
молба от ...............взискател
по изп.д.№............
Уважаеми Г-н /Г-жо / Съдия изпълнител,
Моля изпълнително дело №..............да бъде спряна на основание
чл.329 ,б.Б от ГПК . Постигнали сме споразумение с длъжника по изп. дело за доброволно заплащане на задължението му .
Представям заверено копие на споразумение
гр. ......ДАТА С Уважение :
споразумение
Днес .........2004 в гр.................
между
1..................взискател по изп.д.№...............
2.................длъжник по изп.д №........
се сключи настоящото споразумение
страните се споразумяха следното
1.Длъжникът ще изплати задължението си в размер от............ лв/представляващо главница ,лихви ,разноски / както следва :
/описвате начина на заплащане ,примерно разсрочено на няколко вноски по ....лв/
Като първоначалната вноска е внесена на дата ......../ще се внесе на ...........
,а всяка следваща примерно на 10 число от месеца
2.Взискателят се задължава да спре изпълнителното производство за срок от ........
/срока на погасителния план/ и след изплащане на цялата сума да прекрати изп.д.№.........на СИС при районен съд............
3.При условие че длъжника забави ,коя да е от вноските с по-вече от примерно 10 дни взискателят ще възобнови изпълнителното дело.
Настоящото споразумение се състави в два еднообразни екземпляра по един за страните .
за Длъжника: За Взискателя :
Ако сте длъжник след като подпишете споразумението помолете взискателя да напише една молба за спиране на делото .
една написа:
>
> Колеги имам въпрос! Възможно ли е по реда на чл.348 от ГПК
> след като е изтекъл срокът на доброволното изпълнение
> /изпълнението е насочено върху трудово възнаграждение/ да
> поискам от Съдия изпълнителя спиране на изп.производство на
> основ.чл.348 и ако имате някаква сламка на Споразумението,
> което се подписва ще съм ви благодарна да ми
> изпратите.Благодаря предварително!
става въпрос за изпълнение върху работна заплата
ако сте взискател поискайте спиране по реда на чл.329 буква б /когато искането се прави от взискателя не е задължително да се представи споразумението /
До Съдия Изпълнител при районен съд
молба от ...............взискател
по изп.д.№............
Уважаеми Г-н /Г-жо / Съдия изпълнител,
Моля изпълнително дело №..............да бъде спряна на основание
чл.329 ,б.Б от ГПК . Постигнали сме споразумение с длъжника по изп. дело за доброволно заплащане на задължението му .
Представям заверено копие на споразумение
гр. ......ДАТА С Уважение :
споразумение
Днес .........2004 в гр.................
между
1..................взискател по изп.д.№...............
2.................длъжник по изп.д №........
се сключи настоящото споразумение
страните се споразумяха следното
1.Длъжникът ще изплати задължението си в размер от............ лв/представляващо главница ,лихви ,разноски / както следва :
/описвате начина на заплащане ,примерно разсрочено на няколко вноски по ....лв/
Като първоначалната вноска е внесена на дата ......../ще се внесе на ...........
,а всяка следваща примерно на 10 число от месеца
2.Взискателят се задължава да спре изпълнителното производство за срок от ........
/срока на погасителния план/ и след изплащане на цялата сума да прекрати изп.д.№.........на СИС при районен съд............
3.При условие че длъжника забави ,коя да е от вноските с по-вече от примерно 10 дни взискателят ще възобнови изпълнителното дело.
Настоящото споразумение се състави в два еднообразни екземпляра по един за страните .
за Длъжника: За Взискателя :
Ако сте длъжник след като подпишете споразумението помолете взискателя да напише една молба за спиране на делото .
една написа:
>
> Колеги имам въпрос! Възможно ли е по реда на чл.348 от ГПК
> след като е изтекъл срокът на доброволното изпълнение
> /изпълнението е насочено върху трудово възнаграждение/ да
> поискам от Съдия изпълнителя спиране на изп.производство на
> основ.чл.348 и ако имате някаква сламка на Споразумението,
> което се подписва ще съм ви благодарна да ми
> изпратите.Благодаря предварително!
- donna
- Старши потребител
Като ви учи емпириката:) /доста странен термин-тук ме разсмяхте/, седнете, помислете и пишете. Ако нещо Ви затрудни, тогава питайте.
Не е редно всичко да искате смляно, не за друго, а е въпрос на разум и професионална чест, ако имате такава.
По отношение на университетите: тъй като обикновено споровете стигат до този въпрос в този форум, заявявам, че правя бележката, без отношение на университета.
А, колега, почти всички се учим само и единствено от практиката /и от четене на закона разбира се:))/. Едно е съвет, друго е сламка:))!
Успех в развитието!
Не е редно всичко да искате смляно, не за друго, а е въпрос на разум и професионална чест, ако имате такава.
По отношение на университетите: тъй като обикновено споровете стигат до този въпрос в този форум, заявявам, че правя бележката, без отношение на университета.
А, колега, почти всички се учим само и единствено от практиката /и от четене на закона разбира се:))/. Едно е съвет, друго е сламка:))!
Успех в развитието!
- junnnnnnnn
Благодаря на всички за съветите, а що се отнася до сламката, не държа толкова на нея като съдържание, а по-скоро като форма, съдържанието сама ще си го съставяи и си мисля, че то има по-голямо значение, но знам, че винаги ще има хора, които ще намерят за какво да критикуват останалите и аз не им се сърдя.
- една
Абсолютно съм съгласна!!! Сламки в тази професия не са нужни!!!
- ДИ
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|