начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Изпълнителен лист при ДЕЛБА-???

Изпълнителен лист при ДЕЛБА-???

Мнениеот младежа » 07 Апр 2004, 08:48

Колеги , трябва ли да се снабдявам с изпълнителен лист , след като с влязло в сила съдебно решение имота е изнесен на публична продан?
Самото решение не е ли " друг акт" по смисъла на чл.323 ал.1 ГПК ?
Благодаря за мненията Ви.
младежа

Re: Изпълнителен лист при ДЕЛБА-???

Мнениеот кондо » 07 Апр 2004, 09:11

Според мен,САМО за по -лесно ще ти е да си извадиш изп.лист; иначе доколкото знаям няма съдебна практика в този смисъл.
кондо

Мнениеот 64645 » 07 Апр 2004, 10:23

Ако ти се кара с ъс съдия -изпълнителя- вдигни му нервите без изпълнителен лист.
64645

Мнениеот младежа » 07 Апр 2004, 16:05

Абе, колеги Вие вадите ли си изпълнителен лист или не.....???
младежа

Мнениеот готина » 08 Апр 2004, 08:29

Никога не съм имала такъв проблем защото си вадя изп.лист-защо не си извадиш, какъв е проблема?
готина

Мнениеот младежа » 08 Апр 2004, 17:31

Проблема е,че имота е доста голям и скъп/ резиденция/ и ще ме друснат с такса за изваждане на изп.лист........
младежа

Мнениеот kim » 13 Апр 2004, 08:23

Аз мисля ,че ще трябва да си извадиш- иначе може и да не си вадиш, но няма да имаш изпълнителен титул.
kim

Мнениеот Златева » 13 Апр 2004, 10:04

Трябва да се снабдите с изпълнителен лист. Вярно е, че решението за изнасяне на публична продан е конститутивно, но такава е практиката на съдилищата - поне във Варненски районен и окръжен. Аз съм имала подобни случаи. Считам, обаче, че тази практика не е правилна. Изпълнителен лист следва да се издава само въз основа на осъдителни решения. Решението за изнасяне на публична продан е конститутивно, но подлежи на изпълнение и би следвало срещу представяне на официално заверен препис от това решение с извършено отбелязване да се образува изп. дело именно на това осноние - чл. 323, ал. 1, предл. 2 от ГПК - "друг акт, подлежащ на изпълнение". Само че как ще се разбереш със съдия-изпълнителя, не знам. Аз имах още по-заплетен случай - 3 месеца ВРС и СИС си водиха кореспонденция по повод привеждане в изпълнение на определение за приемане на наследство по опис.
Успех!
Златева
Златева

Назад към Изпълнително и обезпечително производство