- Дата и час: 25 Ное 2024, 00:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
KAT
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
KAT
искам да попитам колегите по един интересен казус ,в които и аз самия бях участник! става дума за ПТП , в което се оказа ,че и двамата сме виновни и сте обжалвам до дупка! има много нередности -не бяха потърсени свидетели очевидци,а на всичкото отгоре и доиде само един катаджия! та въпросът ми е-колко катаджии трябва да доидат на птп? мисля ,че трябва да са двама,искам и това ,ако е така да го използвам!
- startclub
- Нов потребител
Няма изискване за броя на катаджиите, но ако Ви е съставен акт трябва да съдържа реквизитите по ЗАНН - т.е да има свидетел на извършване на нарушението или на съставянето на акта и прочие. Трябва да има точно описание на нарушението и кои разпоредби на ЗДП и ППЗдвП са нарушени то да съответства на това, което е описано в наказателното постановление. Ако още нямате издадено нак. постановление можете да възразите акт в 3 дн. срок, ако не е изтекъл. При евентуално обжалване на нак. пост. в съда можете да си водите и ваши свидетели на инцидента и прочие, но ако и двамата сте виновни - тогава може и двамата да бъдете наказани. Можете да спорите само за своята вина, но не и да изисквате другият да бъде наказан.
- maria01
- Потребител
благодаря ти много,мария!всичко това съм направил,но особеното в случая е ,4е полицаят не потърси свидетели о4евидци,а написа мен свидетел в неговия акт и тои в моя!това според мен е нару6ение по занн! ти как мисли6!и да не забравя 4естит 8-ми март ,бъди жива и здрава!
- startclub
- Нов потребител
отговор
При съставянето на акта трябва да се посочи и подпише един свидетел - очевидец. Такъв не може да бъде другия участник в ПТП, защото той е заинтелесувано лице. Ако няма свидетел-очевидец, при съставянето на акта трябва да присъстват други двама свидетели, поне един от които да подпише акта.
- harmaiani
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|