начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Неправомерно уволнение.

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неправомерно уволнение.

Мнениеот Penev_ » 07 Фев 2006, 23:22

Казусът е следният, началничката ми иска да ме уволни, защото не отговарям на желанието йда имаме сексуална връзка.
Как мога да защитя работата си? И да защитя себе си като личност? А и едно уволнение, винаги се отразява в проф. биография.

С уважение.
Penev_

Мнениеот Гост » 08 Фев 2006, 08:39

спокойно, не се притеснявайте, липсата на сексуално желание от ваша страна не е основание за уволнение :D
Гост

Мнениеот Гост » 08 Фев 2006, 09:49

Толкова ли е грозна тая началничка? Сериозно - какво разбирате под началничка-прекия ръководителл или собственика на фирмата, или представляващия ведомството, в което работите?
Гост

re:

Мнениеот Penev_ » 09 Фев 2006, 00:26

Благодаря за проявеният интерес. Аз съм на граждански д-р, във фирма за търговия на едро, а жената , за която говоря е изпълнителен директор в тази фирма.

Искам да продължа да работя там, но и цялата атмосфера е непоносима. Притеснявам се и да не ми се отрази едно евентуално уволнение на проф. биография.

С уважение.
Penev_

Мнениеот protekta » 09 Фев 2006, 09:02

"Гражданският" договор /колко глупаво понятие!!!/ може да бъде прекратен или развален поради неизпълнение.
Никой не може да Ви уволни по него!
Пък и самото прекратяване няма да фигурира в професионалната Ви биография.

От какво се притеснявате?!
protekta
Потребител

re

Мнениеот Penev_ » 09 Фев 2006, 15:13

Благодаря за отговора. Това, което ме притесняваше е, че непрекъснато съм заплашван с уволнение, ако не спя с началничката си; притесняваше ме и че в трудовата книжка се вписва на какви основания съм прекратил, неточно казано, отношенията си с работодателят. А "уволнен" не е приятна алтернатива. Аз съм на 21, много правни положения не са ми ясни. Затова и се обърнах към по-компетентните в това отношение.

Благодаря за отговора,
Penev_

Мнениеот culpa_lata » 09 Фев 2006, 15:32

Protekta е напълно прав по граждански договор уволнение няма... но пак ще загубите работат си при прекратяването или развалянето му. Имам един чисто човешки съвет към вас - намерети си друга работа... щом положението е нетърпимо - какво правите там и защо търпите този тормоз????
culpa_lata
Младши потребител

Мнениеот kontrol » 09 Фев 2006, 19:32

Добре, каква е тази трудова книжка сега?
kontrol
Активен потребител

Мнениеот Никой » 09 Фев 2006, 19:38

Според мен питащия не е наясно страна по какво правоотношение е?
Никой

Мнениеот Penev_ » 10 Фев 2006, 00:55

Май наистина не съм никак наясно с нещата. Но щом мога да напусна, т.е. да си прекратя договора по всяко време или да ми се прекрати, без това да ми се отрази негативно, още тези дни го правя.

Благодаря на всички ви!
Penev_

Мнениеот kontrol » 10 Фев 2006, 17:41

Зависи.

Имате ли у себе си договора?
kontrol
Активен потребител

Назад към Трудово право