Работодател съм,по обжалвано от мой работник дисциплинарно уволнение имам съдебно решение,което не съм получила попради промяна в адреса на фирмата.Днес работникът ми донесе решението на съда.В края пише : ...решението подлежи на обжалване пред РОС в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.....
Питането ми е,какво означава "съобщаването му на страните"?
Денят ,в който съм го получилаа от работника или денят от който е самото решение на съда?
- Дата и час: 25 Ное 2024, 02:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Срок за обжалване - въпрос?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Не.
Денят на получаване на обявлението, трябва да Ви го донесат лично и да се подпишете (на обявлението, де).
Обаче
Тогава би трябвало да се счита датата на отбелязването, че няма офис.
Денят на получаване на обявлението, трябва да Ви го донесат лично и да се подпишете (на обявлението, де).
Обаче
Чл. 51. (1) (Изм. - ДВ, бр. 89 от 1976 г., изм. - ДВ, бр. 28 от 1983 г., в сила от 01.09.1983 г.) Страната, която е променила за постоянно или временно адреса, който е съобщила по делото или на който е била веднъж призована, е длъжна да уведоми съда за новия си адрес. Същото задължение имат лицето, посочено за съдебен адрес, законният представител и попечителят. Задължението се вписва в призовката.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 124 от 1997 г., в сила от 01.04.1998 г.) При неизпълнение на това задължение, призовката се прилага към делото и се смята за връчена.
(4) (Нова - ДВ, бр. 124 от 1997 г., в сила от 01.04.1998 г., предишна ал. 3 - ДВ, бр. 105 от 2002 г.) Търговец или юридическо лице, които са вписани в съответния регистър, се призовават на последния посочен в регистъра адрес. Ако лицето е променило адреса си, без да е изпълнило задължението си за вписване на това обстоятелство, всички призовки и книжа се прилагат към делото и се смятат за редовно връчени.
Тогава би трябвало да се счита датата на отбелязването, че няма офис.
- kontrol
- Активен потребител
- Гост
Как сте променили адреса на фирмата? Това вписано ли е в търговския регистър? А уведомили ли сте съда за новият си адрес? Ако не сте извършили тия две действия, се опасявам, че сте уведомени редовно и може би вече сте изпуснали срока за обжалване. Така, че бягайте в съда и направете справка по делото веднага.
- shveda
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|