ИМАМ ПОДПИСАНА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ
С КОЯТО ФИРМАТА В КОЯТО РАБОТЯ НЕ МИ ДАВА ПРАВО ДА РАБОТЯ В КОНКУРЕНТНА НА НЕЯ ФИРМА ЗА СРОК ОТ 1 ГОДИНА СЛЕД НАПУСКАНЕ
ВАПРОСЪТ Е МОГА ЛИ ДА Я АНУЛИРАМ ПРИ ПОЛУЖЕНИЕ ЧЕ МЕ УВОЛНЪТ ??????????????????????????
- Дата и час: 25 Ное 2024, 02:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ТРУДОВО-ПРАВЕН ВЪПРОС ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ТРУДОВО-ПРАВЕН ВЪПРОС ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ
Saas написа:ИМАМ ПОДПИСАНА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ
С КОЯТО ФИРМАТА В КОЯТО РАБОТЯ НЕ МИ ДАВА ПРАВО ДА РАБОТЯ В КОНКУРЕНТНА НА НЕЯ ФИРМА ЗА СРОК ОТ 1 ГОДИНА СЛЕД НАПУСКАНЕ
ВАПРОСЪТ Е МОГА ЛИ ДА Я АНУЛИРАМ ПРИ ПОЛУЖЕНИЕ ЧЕ МЕ УВОЛНЪТ ??????????????????????????
След като те уволнят може да работиш където си искаш ,въппросната декларация е нищожна ...да не ти пука никой не може да ти забрани да работиш където и да било та било и в конкурентна фирма .
С две думи да не ти пука
- donna
- Старши потребител
- Никой
Под никаква наказателна отговорност няма да подведат никого за тая хвърчаща хартия,която е НИЩОЖНА ,то и нищото не се анулира .
И между другото наказателна отговорност се носи за невярна декларация ,и то ако в закон или друг нормативен акт се изисква такава ...е тая фърковата хартия по кой закон се изисква?
Единствено забрана за разгласяване на инфо има в ЗППЦК примерно при публичните дружества за управляващите и директор връзки с инвеститорите да не разгласява инфо докато не стане то публично тоест докато не е уведомеа КФН е ФБ ,това важи и след като напуснаст заемания пост и наказанието е глоба ,но други забрани няма.
И между другото наказателна отговорност се носи за невярна декларация ,и то ако в закон или друг нормативен акт се изисква такава ...е тая фърковата хартия по кой закон се изисква?
Единствено забрана за разгласяване на инфо има в ЗППЦК примерно при публичните дружества за управляващите и директор връзки с инвеститорите да не разгласява инфо докато не стане то публично тоест докато не е уведомеа КФН е ФБ ,това важи и след като напуснаст заемания пост и наказанието е глоба ,но други забрани няма.
Последна промяна donna на 03 Фев 2006, 15:38, променена общо 2 пъти
- donna
- Старши потребител
Re: ТРУДОВО-ПРАВЕН ВЪПРОС ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ
Saas написа:ИМАМ ПОДПИСАНА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ
Какво е общото между поверителноста и работното място.
Едното е да не споделяш а другото е да не работиш.
Еййй някой адвокатин пак го е вкарал на някой, дето не чете като подписва
Май все повече неграмотници щъкат под това българско небе и тарикатите си ги работят както си искат
- a?
Не е ли време
donna написа:Под никаква наказателна отговорност няма да подведат никого за тая хвърчаща хартия,която е НИЩОЖНА ,то и нищото не се анулира .
Единствено забрана за разгласяване на инфо има в ЗППЦК примерно при публичните дружества за управляващите и директор връзки с инвеститорите да не разгласява инфо докато не стане то публично тоест докато не е уведомеа КФН е ФБ ,това важи и след като напуснаст заемания пост,но други забрани няма.
Не е ли време в нашето мило бъгаво родно законодателство да вземе да се запише една кратка точка, че такива неща от рода - няма да работиш тук, няма да работиш там са незаконни. И даgе да сложат едни глоби за мераклиите.
- Предложение
Re: Не е ли време
Не е ли време в нашето мило бъгаво родно законодателство да вземе да се запише една кратка точка, че такива неща от рода - няма да работиш тук, няма да работиш там са незаконни. И даgе да сложат едни глоби за мераклиите.[/quote]
Е не знам дали това някога ще залегне в КТ ,но за целта си има Конституция ,там се говори за правото на труд ,ако пък може да докажеш ,че са те накарали да подпишеш такова чудо серираш инспекцията по труда .
Ако пък си нямаш понятие ...питаш във форума ......... за сега е така
Е не знам дали това някога ще залегне в КТ ,но за целта си има Конституция ,там се говори за правото на труд ,ако пък може да докажеш ,че са те накарали да подпишеш такова чудо серираш инспекцията по труда .
Ако пък си нямаш понятие ...питаш във форума ......... за сега е така
- donna
- Старши потребител
Вече отговорих на подобно запитване- подобна клауза в трудов договор е недействителна. Отказът да се работи за в бъдеще по трудово правоотношение с дадено съдържание, каквото съставлява заемането на определена длъжност например, е отказ от трудово право, а такъв отказ е нищожен. Справка- чл. 8, ал. 4 от КТ /изр.ІІ/
- Ем
Ем написа:Вече отговорих на подобно запитване- подобна клауза в трудов договор е недействителна. Отказът да се работи за в бъдеще по трудово правоотношение с дадено съдържание, каквото съставлява заемането на определена длъжност например, е отказ от трудово право, а такъв отказ е нищожен. Справка- чл. 8, ал. 4 от КТ /изр.ІІ/
Според теорията и практиката чл.8 ал.4 има малко по-различно звучене ,а именно работника /служителя да се откаже или да прехвърли на друго лице права по ТПО, тоест в такъв случай волеизевлението ще е нищожно и трудовите права и задължения се упражняват лично от работника и нормата касае случая , когато ТПО не е прекратено .
Между друго ЕМ тая тема е дискутирана много пъти преди ти да отговориш в някоя от темите .......
В случая става въпрос да не се упражняват трудови права след прекратяване на ТПО в бъдеще и то в определен отрасъл,сфера на стопанството и т.н.
КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Чл. 48. (1) Гражданите имат право на труд. Държавата се грижи за създаване на условия за осъществяване на това право.
(3) Всеки гражданин свободно избира своята професия и място на работа.
- donna
- Старши потребител
Мисля, че Донна е права.
И, мисля, че трябва да се спрем на полето на ЗЗД, за малко:
Цитираната декларация е наречена погрешно такава.
Според мен става дума , просто за писмено обещание, т.е. - едностранно волеизявление.По силата на разпоредба от ЗЗД, следва да бъдат приложени правилата за действителност, действащи за договорите.
А, доколкото , такова обещание е противоречащо на закона, то е и нищожно и не поражда задължение за автора си.
Следователно -забравете, че сте го подписвали..
Друг е въпросът, ако рапространявате тайните на бившия си работодател..
И, мисля, че трябва да се спрем на полето на ЗЗД, за малко:
Цитираната декларация е наречена погрешно такава.
Според мен става дума , просто за писмено обещание, т.е. - едностранно волеизявление.По силата на разпоредба от ЗЗД, следва да бъдат приложени правилата за действителност, действащи за договорите.
А, доколкото , такова обещание е противоречащо на закона, то е и нищожно и не поражда задължение за автора си.
Следователно -забравете, че сте го подписвали..
Друг е въпросът, ако рапространявате тайните на бившия си работодател..
- Вълчев
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|