начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

майчинство

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

майчинство

Мнениеот elenadonkova » 18 Яну 2006, 15:12

Моля някой да ми обясни колко месеца трудов стаж трябва да имам преди отпуска за бременност и раждане. Четох в Кодекса за обществено осигуряване чл.48а, където пише 6 месеца, но не ми стана ясно от кога се броят те. В друг форум срещнах изявление на адвокат, който твърдеше, че поне 3 от тези 6 месеца трябва да са придобити през периода от 12 календарни месеца, предхождащи месеца, от който започва отпускът за бременност и раждане.
Предварително благодаря!
elenadonkova
Младши потребител

Мнениеот Гост » 19 Яну 2006, 11:02

Вече го няма това изискване за 3-те месеца през последните 12 месеца. Важни са 6-те масеца, а не кога са придобити.
Гост

Мнениеот Гост » 19 Яну 2006, 11:24

От значение е наличието на общ трудов стаж от 6 месеца. Отпадна условието определена част от този стаж да е придобита в точно определено време.
Гост

майчинство

Мнениеот elenadonkova » 20 Яну 2006, 10:37

Благодаря Ви за отговора!
elenadonkova
Младши потребител

Мнениеот СС » 22 Яну 2006, 15:47

Искам да уточня, че 6-те месеца трябва да са осигурителен стаж, който не е задължително да е равен на трудовия.
СС

Назад към Трудово право