начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

moje li 4ujdenec da pritejava nedvijimi imoti v BG

Казуси за недвижими имоти

moje li 4ujdenec da pritejava nedvijimi imoti v BG

Мнениеот ludmila s. » 28 Май 2004, 00:00

imam slednia vapros - moje li 4ujdenec (koito ne jivee postoianno v BG) da kupi ili nasledi apartament? sas zemiata razbrah 4e e problemati4no, no kak stoi vaprosat ako liceto e pridobilo zemia (ne zemedelska, a malak nedvijim imot s dvor) dokato e bilo oste bulgarski grajdanin, a posle e prielo dr. grajdansvo i se e otkazalo ot bulgarskoto (niakoi durjavi go iziskvat, za da se pridobie 4ujdoto grajdanstvo).
blagodaria vi za orgovorite!
ludmila s.

Re: moje li 4ujdenec da pritejava nedvijimi imoti v BG

Мнениеот Гери » 28 Май 2004, 09:01

Може да! Със земята няма проблем, ако си регистрира ЕООД и имота(със земята) се придобие от дружеството!
Гери

Мнениеот monteskio » 28 Май 2004, 13:02

НО АКО ДРУЖЕСТВОТО НЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ДЕЙНОСТ ЗАПОЧВА ПРОВЕРКА ОТ ПРОКУРАТУРАТА!!!!
monteskio
Активен потребител

Мнениеот donna » 28 Май 2004, 13:21

прав си монтекьо , по принцип купуват само апартамента ,без терена или само къщата ,а за дворното място на чужденеца му се учредява право на ползване -това е при покупко продажба
при наследяване по закон става интересно - значи чуденеца може да придобие земя по наследство ,но следва в 3г. срок от откриване на наследството да я прехвърли , пита се боже тоя притежава някаква си идеална част от терена , по силата на закона ако той не прехвърли земята кой подявалите ще я получи , държавата ли и заедно с нея по силата на приращението и апартамента или другите наследници
кой ще купи такава земя чудя се ,що се отнася до горите и земеделските земи има ред за изкупуване ,ако не се прехвърлят в 3г. срок , ама за земята която е в населените места , там как ще стане ,държавата ще я придобие без пари ли ........нещо не ми се връзва ти какво мислиш ?
donna
Старши потребител

Мнениеот monteskio » 28 Май 2004, 13:34

Мисля, че не трябва да се продаваме ( говоря както за самият предмет на сделката, така и за Нас - бъдещи и настоящи прависти, които продават труда си при този вид сделки - самоунижават се) ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ!!!!!!!!!!!!
monteskio
Активен потребител

Мнениеот donna » 28 Май 2004, 13:53

шарен свят хора всякакви
donna
Старши потребител

Мнениеот младежа » 28 Май 2004, 14:03

Може да придобие, няма пречка-щом е с постоянно местожителство в страната-има всички права на местно лице, не е нужно да регистрира фирма.
Агонията и глупостите в пресата / та чак конституцията намесиха/ е от незнание на закона за чужденците и закона за паспортите/ виж ги -как им беше цялото име.............../ има изрична разпоредба ,че правата им са същите ! Успех!
младежа

Мнениеот donna » 28 Май 2004, 14:14

стига с тоя закон за паспортите

виж сегашната номативна уредба

какво значение има че лицето е постоянно пребиваващо във връзка с придобиването на земя -никакво , чужденец е и това няма право да придобива земя , само ако наследява по закон и то в 3г. срок от откриването на наследството следва да я прехвърли
donna
Старши потребител

Мнениеот ахил » 28 Май 2004, 16:06

Няма нищо лошо в това да придобиват имоти в България.С тези пари предприемачите строят и създават работа за българите.От тези пари се плащат данъци. Само с това че идват да навестяват имотите правят разходи в Българи.
Капка по капка вир прави.
ахил

Мнениеот ludmila s. » 28 Май 2004, 17:25

4ujdenecat predi e bil bulgarin i oste kato bulg. grajdanin e kupil malko par4e zemia (ne zemedelska!). sega ve4e ne e bulg. grajdanin, i NE E postoianno prebivavast v Bg, kakvo ste stane s tazi zemia???
ludmila s.

Мнениеот donna » 28 Май 2004, 17:30

а сега , щом вече не е бг ГРАЖДАНИН значи няма право на земя , ако е земеделска и не е прехвърлил преди загубване на гражданството не виждам проблем държавата да я закупи по цени определени от нея
donna
Старши потребител

Мнениеот МГТ » 28 Май 2004, 20:53

Извинявай, но ми е интересно, какви са провмощията на прокурора в тези случай. ако не ти се обяснява ми дай поне една сламка (НА,чл.), аз ще го прочета!!!
МГТ

Мнениеот donna » 28 Май 2004, 23:12

има предвид ,че данъчните органи са регистрирани по закона против пране на мръсни пари /само да не съм му пообъркала заглавието/ , та едно такова юл с чуждестранен капитал , което не е задължително да притежава само земя , може и други ДМА е регистрирано и не извършва никаква дейност , всичко това така или инъче се декларира в данъчното ,та при съмнение ,че това е някаква форма на пране на пари ще уведомят финансовото разузнавмане и ще започне една проверчица в това време нашият чужденец си живее живота у нас в къща с двор , която е примерно включена в капитала на ООД , друг е въпроса какво и що се констатира тая проверка ,но е напълно възможна

наскоро четох някъде из интернет статия според която се подготвя закон който следва да влезе в сила до 2007г. според който чужденците ще могат да купуват земя у нас
donna
Старши потребител

Мнениеот S.Christov » 08 Юни 2004, 00:26

Abe monteskio - imeto ni ne e li juristi? ili ti go kazvash sas samoironia? :)) za pravisti govorqt ikonomistite, injenerite i ostanalite... I mi e chudno koi prokuror shte sedne da se zanimava s edno drugestvo na edin chugdenec, koeto e kupilo edin parcel s kashtichka? prokurorite da vzemat da gonqt Kljuna i Marginite, pa i ostanalite junaci - ne da se zanimavat s reket na chugdencite, ne sam li prav?

Za Ljudmila S : nqma znachenie dali zemqta e zemedelska, pokrita e s gori, ili e reguliran parcel v centura na Sofia; shtom e zemq tq podlegi na osoben regim na pridobivane ot chujdastranno lice. Nai-dobre da q prehvurli tazi zemq (trqbva da se vidiata srokovete - otkoga e zagubil BG grajdanstvoto, koga e pridobil zemqta - toest vmestwa li se v 3te godini). Ili da prodade zemqta (po-loshia variant s ogled na cenite na imotite) ili da si uchredi nqkakvo drugestvo (EOOD v negovia sluchai e dobur izbor) i da prodade zemqta na drugestvoto. V poslednia sluchai shte trqbva da dogovarq sam s sebe si, no ne bi trqbvalo da ima problem tam
S.Christov

Назад към Имотни казуси