начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Лихвоточките

Казуси за недвижими имоти

Лихвоточките

Мнениеот Велислава Попова » 02 Фев 2004, 16:28

Здравейте!
Въпроса ми е свързан с лихвоточките: майка ми има над 100 000 лихвоточки. На каква стойност са и има ли начин да ми ги прехвърли на мен, защото искам да кандидатствам за общинско жилище
Велислава Попова

Re: Лихвоточките

Мнениеот kiara » 02 Фев 2004, 16:47

Лихвоточките към момента се компенсират с 0,03 лв. на лихво число. Майка Ви не може да Ви ги прехвърли в момента, това е можело да стане до 1992г. Сега правоимаща по закон да си ги получи е тя, и то ако е подала необходимите документи в Комисията по чл.8 ал.2 от ЗУЖВГМЖСВ към съответната община, в региона на която е издадена книжката, а след това одобрена от същата комисия и от Националния компенсационен фонд. Съвета ми е да не разчитате много на общинско жилище, а да купи такова от свободния пазар , за да може да я компенсират със съответната сума. В нотариалния акт /ако е станала правоимаща по горепосочения закон/, с който ще закупи жилище на нейно име трябва да фигурира едно изречение, че ..."Сделката е склячена при условията на ЗУЖВГМЖСВ". Ако искате повече информация се обърнете към Комисията в общината , където е издадена книжката.
kiara
Младши потребител

Re: Лихвоточките

Мнениеот Pitast » 26 Юни 2004, 16:12

Ako moze i az da popitam nesto po tozi kazus:
Da recem che maikata kupuva ziliste ot svobodnia pazar s pomosta na lihvotockite. Ste ima li pravo sled tova tia bezproblemno da dari zilisteto na dusteria si, vupreki che v notarialnia akt ste pise che "Сделката е сключена при условията на ЗУЖВГМЖСВ" . Vuobste moze li nuzdaesti se liza (kakvito se scita che sa klasiralite se po ЗУЖВГМЖСВ) bezproblemno da prodavat ili dariavat pridobiti s lihvotocki imoti?
Pitast

Назад към Имотни казуси