начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

какви документи трябват

Казуси за недвижими имоти

какви документи трябват

Мнениеот Мария » 30 Мар 2004, 12:40

Юристи имам въпрос към вас и ви благодаря предварително Какви документи трябват за да се извади констативен нотарялен акт?Може ли само с обстоятелствена проверка?
Мария

Re: какви документи трябват

Мнениеот адв. Хадларидзе » 30 Мар 2004, 13:38

НотариЯлен акт или Натурален акт напр. сране, са неща различни от нотариален акт. Ако разгледаме систематически и логически думата акт, ще разберем, че емпириката и семантиката на тази дума предполага някакво телодвижение - чрез нарочен акт се извършва нещо. Ако това действие се извършва от Нотариуса - то акта ще е НОТАРИАЛЕН.
Света не познава думата НОТАРИЯ.
За това Вие най вероятно имате предвид НАТУРАЛНИЯТ АКТ, за който дадох пример по - горе.
адв. Хадларидзе

Мнениеот amika » 30 Мар 2004, 13:48

Доколкото ми е известно би могло и само по обстоятелствена проверка, но всичко зависи от това какъв е конкретния казус. За какво става дума?
amika

Мнениеот Гери » 30 Мар 2004, 13:50

Колега, предполагам Мария няма юридическо образование... по страшното е това тук: http://www.consult-bg.com/index.php?mode=readask&id=120

Нека не бъдем не любезни към питащите граждани, а това за което тя пита струва ми се е НА по обстоятелствена проверка - малко оскъдничко е инфото:) Все пак ще я посъветвам да се обърне към адвокат или нотариус, в зависимост от това какво точно иска. Във всички случаи ако няма извършена ОП - ще е нужно документ от общината и от областна управа, че имота не е общинска респ. държавна собственост (или съсобственост), 3 свидетели (съседи), изтекла 10 год. придобивна давност и т.н...
Гери

Мнениеот ИНДИАНЕЦ » 30 Мар 2004, 14:02

Колега,мно-о-ого интелигентно!Госпожицата се обръща към нас с "Юристи",което предполага,че самата тя не е с юридическо образование.Нашата работа е и между другото да просветляваме хората.
ИНДИАНЕЦ

Назад към Имотни казуси