начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

nedwijim imot sobstwenost na chujda durjawa

Казуси за недвижими имоти

nedwijim imot sobstwenost na chujda durjawa

Мнениеот ivanowa » 02 Юли 2003, 13:26

Ruskata federacija iska da zakupi ruskoto konsulstwo w nashijat grad,koeto e postroeno na obshtinska zemja.W obshtinata ni izglegda njamat predstawa na kakwa normatiwna baza da se oprat.Towa e interesen sluchaj i sht sum blagodarna na wseki kojto mi dade njakakwa nasoka-predpolagam che e njakakuw mejdunaroden akt,no ne sum sigurna.
Blagodarja predwaritelno.
ivanowa

Re: nedwijim imot sobstwenost na chujda durjawa

Мнениеот ЕВР » 02 Юли 2003, 19:09

Закон за собствеността .......Чл. 29(Ал. 3, изм. - ДВ, бр. 59 от 2000 г.) Чужденци и чуждестранни юридически лица могат да придобиват право на собственост върху сгради и ограничени вещни права върху недвижим имот в страната, освен ако със закон е установено друго.
Чужда държава или междуправителствена организация може да придобива право на собственост върху земя, сгради и ограничени вещни права върху недвижим имот в страната въз основа на международен договор, със закон или акт на Министерския съвет.
Чужда държава не може да придобива право на собственост върху недвижим имот в страната по наследство.
Друго не ми се търси, съжалявам
ЕВР

Re: nedwijim imot sobstwenost na chujda durjawa

Мнениеот ivanowa » 03 Юли 2003, 10:44

mersi wse pak,no mi trjabva samiqt akt wuzosnowa na kojto moje da se izwurshi sdelkata
ivanowa

Назад към Имотни казуси