Бихте ли ми помогнали да разреша следния казус:
Продава се жилище,към което впоследствие е пристроена тераса.За жилището настоящите собственици имат нотариален акт,но за терасата е налице само констативен акт,който не е на тяхно име,а на предишните собственици на жилището(които са построили терасата).т.е за терасата не е бил съставен нотариален акт изобщо.Дали при продажбата това би било пречка да се включи терасата в новия нотариален акт на името на купувача или трябва да се съставя първо отделен нотар. акт за нея на името на настоящите собственици ?
Благодаря предварително!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 02:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Констативен акт за недв. имот
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Констативен акт за недв. имот
Терасата е част от жилището и щом то е продадено, продадена е и тя.
- МСМ
Не разбрах как е възможно да е съставен констативен нотариален акт само за терасата. Според мен това е правно недопустимо, тъй като констативен нотариален акт може да се състави само за недвижим имот или за такава част от него, която е реално определена част.
- 333
Ами какво по-реално определено от една тераса? ;-)
Предполагам, че констативният нотариален акт е бил за целия имот и е включвал терасата като част от описанието на имота, а после при продажбата са пропуснали да я напишат. Иначе не си го представям и аз.
Предполагам, че констативният нотариален акт е бил за целия имот и е включвал терасата като част от описанието на имота, а после при продажбата са пропуснали да я напишат. Иначе не си го представям и аз.
- МСМ
А защо решихте, че констативния акт е констативен нотариален такъв.
Ами ако е констативен акт за извършено административно нарушение?
Цитирам "т.е за терасата НЕ Е бил съставен нотариален акт "
Ами ако е констативен акт за извършено административно нарушение?
Цитирам "т.е за терасата НЕ Е бил съставен нотариален акт "
- miron
И аз си помислих, че констативния акт може да не е нотариален,а такъв, който е свързан със строителството на терасата. Затова трябва този ,който задава въпроса да се уточни
- 333
Наистина става дума за констативен акт за това,че терасата е построена, а не за конст.нотариален акт.
- OLIA
Не се сетих. Няма значение, терасата си е част от апартамента и не и трябва отделен нотариален акт.
- МСМ
A dali notarialnia akt e za po-malko kwadratni metra ili prosto w opisanieto ne figurira terasata a kwadraturata se zapazwa realno
- Myhestabrada
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|