начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

купуване на автомобил

Казуси за недвижими имоти

купуване на автомобил

Мнениеот Ваня » 07 Авг 2003, 11:35

На път съм да си купя кола. Нов внос от ЕС. Моля ви, помогнете ми! Каква е процедурата по пръхвърлянето? Освен плащането на митото, което също не знам точно как и къде става, какво трябва още да направя? Как става прехвърлянето на собствеността? И колко ще ми струва удоволствието?
Нямам познат адвокат. Ако някой от вас ми отговори и остави координати, ще се обърна към него за уреждане на документите, за което, разбира се, ще си платя нужните такси.
Много ви благодаря предварително.
Ваня

Re: купуване на автомобил

Мнениеот indi_alex » 07 Авг 2003, 17:18

Най-добре е да оставите лицето, което е внесло автомобила да плати всички необходимите такси, мита и т.н., т.е. да го внесе на свое име. След това ще си оформите един договор за покупко-продажба, с клауза за възстановявне на тези средства.
за повече инфо
indi_alex@yahoo.com
indi_alex

Мнениеот spook » 07 Авг 2003, 18:13

Добре де, а защо да не пропуснем момента с препродаването на автомобила и не го внесем направо на името на окончателния собственик?
spook

Мнениеот indi_alex » 08 Авг 2003, 06:59

Защото избягваш тичането до митници, плащане на всякакви мита и разправии с още един вид бюрокрация. Макар, че са любезни и всичко става бързо, защо да не го спестиш като време и разхождане.
По-важното. Митничарите не проверяват номерата на рамата и на двигателя. Рискуваш да я внесеш на свое име и като я представиш КАТ за регистрация, там да установят, че някоя от позициите на номера на рамата е заличена или пренабита. Ако л.а. е вкаран от "вносителя", в договора се отбелязва, че заплащането и предаването, респ. прехвърляне правото на собственост, става след прегледа в КАТ. Чисто и с мнинимален риск за купувача.
indi_alex

Мнениеот Ваня » 08 Авг 2003, 16:39

Благодаря за отговора.
А как да се справя с дребния терикат, който е внесъл колата, когато отказва да се занимава с митници?
Междувременно, човек, който това наистина му е бизнеса, учтиво ми каза какво да направя, къде да отида и колко струва.
Така че, много благодаря за отзоваването.
А пък ако някой с моя проблем прочете постингите и иска помощ - нека ми пише на мейла. Ще му напиша едно упътване и "ценоразпис" :-))
Ваня

Мнениеот indiana » 09 Авг 2003, 10:53

Не познавам "вашия" човек, но точно за това, което искате да свършите не е необходим, а и няма, ценоразпис!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Прочетете написаното на този линк:
http://lex.bg/phorum/read.php?f=5&i=3971&lang=bg&t=3918
indiana
Нов потребител

Назад към Имотни казуси