На път съм да си купя кола. Нов внос от ЕС. Моля ви, помогнете ми! Каква е процедурата по пръхвърлянето? Освен плащането на митото, което също не знам точно как и къде става, какво трябва още да направя? Как става прехвърлянето на собствеността? И колко ще ми струва удоволствието?
Нямам познат адвокат. Ако някой от вас ми отговори и остави координати, ще се обърна към него за уреждане на документите, за което, разбира се, ще си платя нужните такси.
Много ви благодаря предварително.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
купуване на автомобил
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: купуване на автомобил
Най-добре е да оставите лицето, което е внесло автомобила да плати всички необходимите такси, мита и т.н., т.е. да го внесе на свое име. След това ще си оформите един договор за покупко-продажба, с клауза за възстановявне на тези средства.
за повече инфо
indi_alex@yahoo.com
за повече инфо
indi_alex@yahoo.com
- indi_alex
Добре де, а защо да не пропуснем момента с препродаването на автомобила и не го внесем направо на името на окончателния собственик?
- spook
Защото избягваш тичането до митници, плащане на всякакви мита и разправии с още един вид бюрокрация. Макар, че са любезни и всичко става бързо, защо да не го спестиш като време и разхождане.
По-важното. Митничарите не проверяват номерата на рамата и на двигателя. Рискуваш да я внесеш на свое име и като я представиш КАТ за регистрация, там да установят, че някоя от позициите на номера на рамата е заличена или пренабита. Ако л.а. е вкаран от "вносителя", в договора се отбелязва, че заплащането и предаването, респ. прехвърляне правото на собственост, става след прегледа в КАТ. Чисто и с мнинимален риск за купувача.
По-важното. Митничарите не проверяват номерата на рамата и на двигателя. Рискуваш да я внесеш на свое име и като я представиш КАТ за регистрация, там да установят, че някоя от позициите на номера на рамата е заличена или пренабита. Ако л.а. е вкаран от "вносителя", в договора се отбелязва, че заплащането и предаването, респ. прехвърляне правото на собственост, става след прегледа в КАТ. Чисто и с мнинимален риск за купувача.
- indi_alex
Благодаря за отговора.
А как да се справя с дребния терикат, който е внесъл колата, когато отказва да се занимава с митници?
Междувременно, човек, който това наистина му е бизнеса, учтиво ми каза какво да направя, къде да отида и колко струва.
Така че, много благодаря за отзоваването.
А пък ако някой с моя проблем прочете постингите и иска помощ - нека ми пише на мейла. Ще му напиша едно упътване и "ценоразпис" :-))
А как да се справя с дребния терикат, който е внесъл колата, когато отказва да се занимава с митници?
Междувременно, човек, който това наистина му е бизнеса, учтиво ми каза какво да направя, къде да отида и колко струва.
Така че, много благодаря за отзоваването.
А пък ако някой с моя проблем прочете постингите и иска помощ - нека ми пише на мейла. Ще му напиша едно упътване и "ценоразпис" :-))
- Ваня
Не познавам "вашия" човек, но точно за това, което искате да свършите не е необходим, а и няма, ценоразпис!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Прочетете написаното на този линк:
http://lex.bg/phorum/read.php?f=5&i=3971&lang=bg&t=3918
Прочетете написаното на този линк:
http://lex.bg/phorum/read.php?f=5&i=3971&lang=bg&t=3918
- indiana
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|