Здравейте колеги,
Някой има ли идеа какъв е слу4ая при прехвърляне на един недвижим имот неколкократно за една година като се редуват дарения и продажби. Работата смърди ужасно, но никакви тежести не излизат на имота!?!?!?.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прехвърляне на недвижим имот
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
?
Ами възможно е. Друг въпрос е, че с това може да се преследва такава някаква цел... ;-) Тежести като тежести наистина няма да има, но в удостоверението за тежести за периода трябва да излизат смените на собствеността.
На какво по-точно смърди работата?
На какво по-точно смърди работата?
- МСМ
Re: Прехвърляне на недвижим имот
Може да са искали да се подсигурят срещу разваляне на договора (нали знаеш, че възмездно придобитите права на трети лица се запазват). Може с фалшиви документи да са го пробутали на някой нищо неподозиращ човечец (макар че и него сигурно щяха да го усъмнят неколкокретните прехвърляния).
- МСМ
И на мен така ми изглежда, само дето от 1997г. няма нищо по партидата на имота в Нотариата/тежести/. И гледам 4е са правили ПУП и са разделили имота на два. И сега се 4удя тия в нотариата служителите дали са се светнали за какво става дума или са ги записали под съвсем нови партидни номера. Това бил много хубав номер с който "отървавали" имотите от възбрани и т.н.
Абе ако някой нещо е чувал за тези далавери ще ми е в помощ, а аз продължавам да ровя из книгите:))))
Абе ако някой нещо е чувал за тези далавери ще ми е в помощ, а аз продължавам да ровя из книгите:))))
- Myhesta brada
За далавери не знам, но явно има или отделни партиди за едно лице, или някакви неуредици с търсенето по име в базата данни. Имах голяма минавка с едно ООД - като го търсиш (устна справка) по име "Х" ООД, излизаше, че е купило имот и повече не го е прехвърляло (ООД с дългове и имоти едновременно е нещо по-рядко срещано от чудовището от Лох Нес, ама като излиза така от справката...). Правя аз възбрана и накрая се оказва, че имотът е продаден още преди 4 години и разликата в името беше: "Х" ООД - в ликвидация.
Не вярвам да е нарочна хватка; вероятно всичко щеше да излезе както трябва, ако бях поискала удостоверение за тежести. Ама и това показва колко им е надеждна системата за търсене (не знам как точно е направена). Пък ти си прав, може и хубави номера да се правят така. Дано някой друг може да даде повече информация - за всички ще е полезно.
Не вярвам да е нарочна хватка; вероятно всичко щеше да излезе както трябва, ако бях поискала удостоверение за тежести. Ама и това показва колко им е надеждна системата за търсене (не знам как точно е направена). Пък ти си прав, може и хубави номера да се правят така. Дано някой друг може да даде повече информация - за всички ще е полезно.
- МСМ
Сигурно е прехвърлен с фалшиви документи,но собственика по някаква причина си мълчи.Свържи се с първия собственик(ако е жив)
- микоян
един съвет, ама малко под условие - ако имаш добри познати в служба вписвания - по-точно някоя от деловодителките и ако имота е прехвърлян само между физ.лица помоли ги да ти пуснат на търсене по ЕГН на лицата, ще излезе всичко след 1992г., може да ти се наложи да прегледаш и удостоверения за наследници ако има такива , ако служителката ти е наситина добра приятелка - помоли да видиш и скиците към всеки НА, ако има такива
ако част от страните са дружества или ЕТ първо помоли някой колега да ти извади електронна разпечатка от търговския регистър в съответния окръжен съд, за да следиш актуалнот сътояние на фирмите към момента на прехвърлянето
горното ще ти свърши работа само, ако дружествата са регистрирани в един и същ съд ...
колкото до ПУП-а , той не са прави само за един имот, виж дали има попълване на кадастрална основа , това в "КиР" в съответна община , по начало за какъв имот иде реч - земеделска земя, в регулация извън и прочие..
ако част от страните са дружества или ЕТ първо помоли някой колега да ти извади електронна разпечатка от търговския регистър в съответния окръжен съд, за да следиш актуалнот сътояние на фирмите към момента на прехвърлянето
горното ще ти свърши работа само, ако дружествата са регистрирани в един и същ съд ...
колкото до ПУП-а , той не са прави само за един имот, виж дали има попълване на кадастрална основа , това в "КиР" в съответна община , по начало за какъв имот иде реч - земеделска земя, в регулация извън и прочие..
-
cleo - Потребител
Blagodaria syrde4no na vsi4ki.
Za sega prodyljavam da rowia nazad i slava bogu se dokopah do reshenieto na pozemlenata komisia , s koeto imotyt e vyrnat. Interesnoto e 4e vsi4ki strani nazad sa fizi4eski lica,poiaviavat se dosta pylnomoshtnici i se reduvat prodajba i darenie, no tejesti niama. V notariata mi podhvyrliha 4e moje da sa ot zalojna kyshta.
A pyk az se 4udia naistina dali vyobshte znaiat pyrvite sobstwenici za prodajbite, zashtoto pri izpoviadvane na sdelkata nikoh ot tiah ne se e qwil li4no. Po tazi pri4ina shte vidia i delata slava bogu ne sa minali 5 godini i gi paziat.
Za sega prodyljavam da rowia nazad i slava bogu se dokopah do reshenieto na pozemlenata komisia , s koeto imotyt e vyrnat. Interesnoto e 4e vsi4ki strani nazad sa fizi4eski lica,poiaviavat se dosta pylnomoshtnici i se reduvat prodajba i darenie, no tejesti niama. V notariata mi podhvyrliha 4e moje da sa ot zalojna kyshta.
A pyk az se 4udia naistina dali vyobshte znaiat pyrvite sobstwenici za prodajbite, zashtoto pri izpoviadvane na sdelkata nikoh ot tiah ne se e qwil li4no. Po tazi pri4ina shte vidia i delata slava bogu ne sa minali 5 godini i gi paziat.
- Myhestabrada
Na kolegata otgowarqm 4e sytava vypros za ureguliran pozemlen imot
- Myhesta brada
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|