начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Прехвърляне на недвижим имот

Казуси за недвижими имоти

Прехвърляне на недвижим имот

Мнениеот Myhestabrada » 16 Юни 2003, 11:54

Здравейте колеги,
Някой има ли идеа какъв е слу4ая при прехвърляне на един недвижим имот неколкократно за една година като се редуват дарения и продажби. Работата смърди ужасно, но никакви тежести не излизат на имота!?!?!?.
Myhestabrada

?

Мнениеот МСМ » 16 Юни 2003, 12:04

Ами възможно е. Друг въпрос е, че с това може да се преследва такава някаква цел... ;-) Тежести като тежести наистина няма да има, но в удостоверението за тежести за периода трябва да излизат смените на собствеността.
На какво по-точно смърди работата?
МСМ

Re: Прехвърляне на недвижим имот

Мнениеот Myhestabrada » 16 Юни 2003, 13:29

Na rozi sigurno
Myhestabrada

;-)

Мнениеот МСМ » 16 Юни 2003, 13:41

Ми тогава какво питаш? Случаят е розов!
МСМ

Мнениеот МСМ » 16 Юни 2003, 13:48

Може да са искали да се подсигурят срещу разваляне на договора (нали знаеш, че възмездно придобитите права на трети лица се запазват). Може с фалшиви документи да са го пробутали на някой нищо неподозиращ човечец (макар че и него сигурно щяха да го усъмнят неколкокретните прехвърляния).
МСМ

Мнениеот Myhesta brada » 16 Юни 2003, 14:11

И на мен така ми изглежда, само дето от 1997г. няма нищо по партидата на имота в Нотариата/тежести/. И гледам 4е са правили ПУП и са разделили имота на два. И сега се 4удя тия в нотариата служителите дали са се светнали за какво става дума или са ги записали под съвсем нови партидни номера. Това бил много хубав номер с който "отървавали" имотите от възбрани и т.н.
Абе ако някой нещо е чувал за тези далавери ще ми е в помощ, а аз продължавам да ровя из книгите:))))
Myhesta brada

Мнениеот МСМ » 16 Юни 2003, 14:29

За далавери не знам, но явно има или отделни партиди за едно лице, или някакви неуредици с търсенето по име в базата данни. Имах голяма минавка с едно ООД - като го търсиш (устна справка) по име "Х" ООД, излизаше, че е купило имот и повече не го е прехвърляло (ООД с дългове и имоти едновременно е нещо по-рядко срещано от чудовището от Лох Нес, ама като излиза така от справката...). Правя аз възбрана и накрая се оказва, че имотът е продаден още преди 4 години и разликата в името беше: "Х" ООД - в ликвидация.

Не вярвам да е нарочна хватка; вероятно всичко щеше да излезе както трябва, ако бях поискала удостоверение за тежести. Ама и това показва колко им е надеждна системата за търсене (не знам как точно е направена). Пък ти си прав, може и хубави номера да се правят така. Дано някой друг може да даде повече информация - за всички ще е полезно.
МСМ

Мнениеот микоян » 16 Юни 2003, 22:26

Сигурно е прехвърлен с фалшиви документи,но собственика по някаква причина си мълчи.Свържи се с първия собственик(ако е жив)
микоян

Мнениеот cleo » 17 Юни 2003, 09:10

един съвет, ама малко под условие - ако имаш добри познати в служба вписвания - по-точно някоя от деловодителките и ако имота е прехвърлян само между физ.лица помоли ги да ти пуснат на търсене по ЕГН на лицата, ще излезе всичко след 1992г., може да ти се наложи да прегледаш и удостоверения за наследници ако има такива , ако служителката ти е наситина добра приятелка - помоли да видиш и скиците към всеки НА, ако има такива
ако част от страните са дружества или ЕТ първо помоли някой колега да ти извади електронна разпечатка от търговския регистър в съответния окръжен съд, за да следиш актуалнот сътояние на фирмите към момента на прехвърлянето
горното ще ти свърши работа само, ако дружествата са регистрирани в един и същ съд ...
колкото до ПУП-а , той не са прави само за един имот, виж дали има попълване на кадастрална основа , това в "КиР" в съответна община , по начало за какъв имот иде реч - земеделска земя, в регулация извън и прочие..
Аватар
cleo
Потребител

Мнениеот Myhestabrada » 17 Юни 2003, 12:20

Blagodaria syrde4no na vsi4ki.
Za sega prodyljavam da rowia nazad i slava bogu se dokopah do reshenieto na pozemlenata komisia , s koeto imotyt e vyrnat. Interesnoto e 4e vsi4ki strani nazad sa fizi4eski lica,poiaviavat se dosta pylnomoshtnici i se reduvat prodajba i darenie, no tejesti niama. V notariata mi podhvyrliha 4e moje da sa ot zalojna kyshta.
A pyk az se 4udia naistina dali vyobshte znaiat pyrvite sobstwenici za prodajbite, zashtoto pri izpoviadvane na sdelkata nikoh ot tiah ne se e qwil li4no. Po tazi pri4ina shte vidia i delata slava bogu ne sa minali 5 godini i gi paziat.
Myhestabrada

Мнениеот Myhesta brada » 17 Юни 2003, 12:22

Na kolegata otgowarqm 4e sytava vypros za ureguliran pozemlen imot
Myhesta brada

Назад към Имотни казуси