начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

увеличаване капитала на ООД

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

увеличаване капитала на ООД

Мнениеот roska » 22 Апр 2004, 16:02

Може ли капиталът на ООД да бъде увеличен за сметка на натрупаната печалба от минали години? Ако да, това води ли до някакви данъчни тежести за съдружниците?
roska
Нов потребител

Re: увеличаване капитала на ООД

Мнениеот zvezda » 23 Апр 2004, 13:16

Не може със сигурност да се отговори - на мен са ми отказвали в СГС, но съм чувала, че другаде го допускат. Ако стане, обаче - не мисля, че води до данъци за съдружниците, защото именно по този начин те не получават дивиденти, върху които пък дължат данък при източника. Въпроса е уреден в ЗОДФЛ и ЗКПО (чл.34).
zvezda
Потребител

Re: увеличаване капитала на ООД

Мнениеот Chudia se » 23 Апр 2004, 13:31

Da poznaq li sastava v SGS - 2-ri :)
Chudia se

Назад към Семейни казуси