начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

съвет за развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съвет за развод

Мнениеот stefan6 » 22 Яну 2004, 16:13

Семеен съм от година и 2 месеца. Имаме син на 1 година. Няколко месеца след като забременя, съпругата ми промени поведението си напълно. Положението става все по-лошо, търси непрекъснато поводи за кавги , особено пред хора. Няма и следа от милата жена, която познавах.
Живееме в нейното жилище. Майка й се премести при нас за да помага, но само влошава отношенията ни с постоянните си вмешателства. И двете ме гонят няколко пъти, дори в полицията се обаждат. Последният път си тръгнах.
Не съм безотговорен, не сам скандалджия,не съм я удрял никога ,имам работа, образование. Искам да се радвам и да се грижа за детето си.
Доскоро се надявах на промяна, положих всички усилия и средства.
За мое съжаление нещата отиват към развод. Самата тя казва че ще подаде молба .Търся съвет как да постъпя, защото съм сигурен 4е всичките й тези действия са с цел да ме изкара виновен. И какви са последствията ако наистина успее?
stefan6

Re: съвет за развод

Мнениеот Гери » 22 Яну 2004, 16:30

Това което мога да Ви посъветвам е ако в действителност предприемете действия по прекратяване на брака да го направите интелигентно, т.е мирно и тихо. Въпреки че нямате 3 год. от сключване на брака има възможност да уредите нещата със споразумение без съда да се произнася по въпроса за вината. Ако не можете да постигнете такова сам може да изберете какво поведение да имате, дали активно - т.е като подадете пръв искова молба или ако съпругата Ви ви изпревари да предявите насрещен иск или пасивно - просто да стоите и да гледате с адвоката си как процеса се развива и не упражнявате възможностите които имате...
... малко е неприятен въпроса т.к трудно може да се присъдят упражняването на родителските права на Вас... но информацията която подавате не е съвсем достатъчна за да се преценят шансовете ви към настоящият момент...

... по въпроса за споразумението, ако успеете да се споразумеете ... то урежда същите въпроси както и при прекратяване на брака по взаимно съгласие, т.е"
- упражняване на родителските права, личен контакт и дължима издръжка
- ще си дължите ли издръжка по между си след прекратяване на брака /за съпрузите/
- имуществени отношения и ползване на сем. жилище
- фамилно име на съпругата след прекратяване на брака
- разноски...
Ако Ви е неудобно да споделяте съвсем лични неща на публично място... ползвайте мейл... ще отговоря на всичките ви въпроси :)
консултациите са безплатни! :РРР
Гери

Мнениеот stefan6 » 22 Яну 2004, 16:55

Какви доказателства би могла да даде за моята вина?
Как да се предпазя и действам?
Не живеем заедно от 2 месеца, аз ходя да виждам сина си някоко пъти след предварително обаждане по телефона. На тези срещи тя се държи по същия предизвикателен начин, но аз искам да виждам детето.
stefan6

Мнениеот Гери » 22 Яну 2004, 17:23

Преди всичко не си изпускайте нервите, най-вроятно ще ползва свидетели да докаже колко сте лош /ако подаде молба за развод/...
... в този случай веднага си ангажирате адвокат и предявявате насрещен иск... или се опитвате да се споразумеете...
Гери

Мнениеот Гери » 22 Яну 2004, 17:24

Ако искате оставете ми на мейла 3 имена /вашите и на съпругата Ви/ ще проверя по регистрите дали има заведена искова молба за развод с/у Вас и ще видя какво пише в нея ако има такава...
Гери

Назад към Семейни казуси