начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

трудово-правни

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

трудово-правни

Мнениеот Татяна » 03 Май 2004, 13:15

В момента работя на 6-месечен изпитателен срок. Тези дни ми изтича срокът и искам да подам молба за напускане. Как трябва да я формулирам?
Татяна

Re: трудово-правни

Мнениеот donna » 03 Май 2004, 14:02

не знам в чия полза е уговорен срока ,но докато трае срокът на изпитване и той е в твоя полза или в полза на двете страни , няма какво да се обясняваш мното

моля да бъда освободен от заеманата от мен длъжност........... на основание чл. 71 от КТ
ако срока е в полза само на работодателя то тогава вие може да го прекратите по взаимно съгласие или с предизвестие

След изтичане на срока на предизвестие ако трудовия договор не бъде прекратен се смята за окончателно сключен и прекратяването му от ваша страна е по общия ред тоест с предизвестие или по взаимно съгласие
donna
Старши потребител

Мнениеот Татяна » 03 Май 2004, 14:19

Дона,
Благодаря за бързия отговор. Срокът е в полза на работодателя. Какъв трябва да е срокът на предизвестието?
Татяна

Мнениеот donna » 03 Май 2004, 14:38

виж по случая няма единно мнение ,до скоро дискутираха точно това ,според някой това е 3м както при срочен договор ,споиред други 1м
,аз споделям първото ,затова най добре е ако можете да се споразумеете по взаимно съгласие
donna
Старши потребител

Мнениеот Татяна » 03 Май 2004, 14:40

Дона,
Благодаря ти за отговорите.
Татяна

Мнениеот monteskio » 03 Май 2004, 23:52

Татяна, има дискусия Договр за изпитване - там ще имате възможност да се запознаете с подробности относно този вид трудови договори!
В случая както казвате,че договора изтича в близко време нямате нужда от каквото и да е предизвестие - в деня ,в който изтича срока ,за който е сключен договора за изпитване - подавате молб а,по образеца посочен от колежката Донна по-горе.

Успех!

MONTESKIO
monteskio
Активен потребител

RDONNA

Мнениеот monteskio » 03 Май 2004, 23:55

Колежке Донна, не смятам ,че е колегиално да цитирате дискусията ни, и в същото време, да не цитирате имена.)))))

MONTESKIO
monteskio
Активен потребител

Мнениеот donna2 » 04 Май 2004, 08:35

моля това пък какво беше да не би да се имаш за някакъв корифий та да се засягаш ,я чакай малко никой не ти е нарушил авторските права , ако в главата ти се е породила идеята че си корифия по трудово право нещо грешиш , много добре знаеш че си имам собствено мнение по въпросите ,ще те цитарам как ли пък не
това че съм споменала че във форума има дискусия по въпроса нищо не заначи ясна ли съм
donna2
Потребител

Мнениеот monteskio » 04 Май 2004, 16:41

Драга Донна2, От това ваше "добродушно " отношение към колегите Си, личи
не -толкова добро възпитание, по -точно нежелание да приемете, че и други имат както възможността ,таак и желанието и знанието да бъдат добри професионалисти. Оставям на посетителите н атази дискусия, да направят своите изводи за вашата ценностна система като човек. Независимо от това Вие сте жена с познания, умения, които прилагате успешно!. Пожелавам Ви да продължите и занапред така,но не настройвате форум апротив ВАС!!!
ЯСЕН ЛИ СЪМ?

MONTESKIO
monteskio
Активен потребител

Мнениеот donna2 » 04 Май 2004, 17:49

не не си ясен , едно е ясно не ми пука дали настройвам някого срещу себе си ,данък обществено мнение не плащам , сама се оправям винаги и въобще не ми пука и най важното нямчам намерение да цитирам никого никъде тъй като не съм присвоила ничие мнение ,ако си се почувствал засегнат не ми пука особенно в края на краищата не си открил топлата вода защото целия спор тръгна от там че не съм те цитирала някъде си ,ами цитира се ако използваш цитат при мен няма такова нещо
donna2
Потребител

Назад към Семейни казуси