начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

иск по чл.29 от СК

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

иск по чл.29 от СК

Мнениеот К.Г.П. » 07 Ное 2003, 18:39

Колеги, като пълномощник на бившата съпруга, ответник по установителен иск за собственост върху търговски обект, закупен от бившия съпруг по реда на чл.35, ал.1, т.2 от ЗППОДОП, аз заведох насрещен иск по чл.29 от СК, алтернативно съединен с иск за заплащане на дадени лични средства на моята доверителка за плащане на първа вноска на този обект. Поисках назначаване на комплексна съдебно-икономическа експертиза за определяне приноса на бившата съпруга в придобиването на търг.обект като поставих конкретни въпроси за определяне размера на издръжката на децата им и на семейното жилище през периода на фактическа раздяла до изплащането на обекта, по месеци и общо заедно със законната лихва върху всяка месечна издръжка от първо число на месеца, за който се отнася, до деня на изплащане на търг. обект, както и определяне размера на домакинския труд и отглеждането на децата през периода от сключване на брак до купуване на обекта, който да бъде актуализиран към момента на закупуване на обекта. Проблемът е в това, че приносът на моята доверителка е направен в периода 1991-1997г., когато има голяма инфлация, скокове на долара и това ще затрудни оценяването му. Имате ли практика по подобни казуси или някакви идеи, пишете ми на форума или на kalinna@abv.bg.
К.Г.П.

Re: иск по чл.29 от СК

Мнениеот К.Г.П. » 11 Ное 2003, 20:14

Допълнение към фактическата обстановка: бившият съпруг е закупил търг.обект като ЕТ.
К.Г.П.

Мнениеот Гери » 12 Ное 2003, 00:46

Колега съжалявам, че не мога да Ви постна самите решения, но по памет има няколко такива на ВКС ... разровете се и съм сигурна, че ще намерите в тях търсеното решение! успех!
Гери

Мнениеот К.Г.П. » 14 Ное 2003, 14:48

Благодаря Ви, колега ! Прочела съм всички решения на ВКС в "Апис", но след Тълкувателно решение № 2 от 27.12.2001 г. на ВКС по гр. д. № 2/2001 г., ОСГК, докладчик съдията Борислав Белазелков, няма публикувани решения, а това ТР променя доста неща. Успехът идва при тези, които не се съмняват в него.
К.Г.П.

Назад към Семейни казуси