начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Мога ли да съдя държавата......

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мога ли да съдя държавата......

Мнениеот Николай » 28 Сеп 2001, 01:10

през 1991 г платих парична гаранция на човек срещу който се водеше следствено дело в размер на 120 000 лв което тогава се равняваше на около 6 000 долара. през 1998 г прокуратурата свали обвиненията ,прекрати делото и постанови връщане на гаранцията, но същата след деноминацията вече се равняваше на 120 лв или около 60 долара ! какво да направя и как да постъпя ще съм ви много задължен ако ми помогнете
Николай

RE: Мога ли да съдя държавата......

Мнениеот Agravan » 30 Сеп 2001, 13:50

Би могъл да опиташ по Закона за отговорността на държавата за вреди причинени на граждани.Според член 2 на ЗОДВПГ държавата отговаря за действия на правозащитните органи и при това отговорността и е обективна.Мерките за неотклонение са изрично включени в хипотезата на член 2 точка 1. Има възможност и по пътя на неоснователното обогатяване, но в тази хипотеза доказването ще е много трудно. Тъй като плащането не е извършено във връзка с договорно задължение, мисля, че стопанската непоносимост ще е неприложима, макар ,че хипотезата е типична. Независимо по кой път ще поемеш, консултирай се със специалист, защото информацията, която даваш не е достатъчна, за да се прецени какъв би бил резултата от един иск.
Agravan

RE: RE: Мога ли да съдя държавата......

Мнениеот Николай » 06 Окт 2001, 20:29

препоръчай ми специалист или ми задай допълнителни въпроси на и-мейл : viking_777@hotmail.com
Николай

Назад към Общи дискусии