начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Като студент имам ли право на борса

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Като студент имам ли право на борса

Мнениеот mbyalk99 » 07 Окт 2023, 21:27

Здравейте, студент съм 4-ти курс в редовна форма на обучение.Имам стаж 12 от последните 18 месеца в чужбина. Бях на няколко пъти да се регистрирам в бюрото по труда като безработен, за да получа обезщетения, но ми бе отказана регистрацията като безработен, защото съм бил учащ, и можело да се регистрирам само като учащ, търсейки работа т.е нямам да имам право на пбезщетения. Въпроса ми е , имам ли право да се регистрирам като безработен в бюрото по труда , за да получавам обезщетения, въпреки че съм студент ?
mbyalk99
Нов потребител

Re: Като студент имам ли право на борса

Мнениеот guest1 » 08 Окт 2023, 21:47

Здравей!
Не си уточнил формагй на обучение, то най-нерояглтно е "редовно". Не, че има ... "нередовно"!
Докато учиш - нямаш право на "Парично обезщетение за безработица (ПОБ)". Когато се дипломираш и АКО не дахочнеш пабога - тогава да!

Пп. Май само в България има "безработни" и "търсещи работа". В други държави са само "jobseekers", а няма значение , работят ли реалто ила не.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ