Здравейте,
При подаване на документи в Агенция за социално подпомагане във връзка с получаване на помощ за болен неподвижен човек и при представяне от моя страна на нотариално заверено пълномощно и моя лична карта ми бе поискано от държавния служител да представя и личната карта на упълномощителя. Има ли право някой да изисква от мен да нося чужди лични документи? Не е ли именно затова нотариално завереното пълномощно?
Служителят отказа да приеме документите без представянето на личната карта - какво може да се направи в случая?
Благодаря предварително за отговорите!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 04:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Може ли да ми бъде поискана чужда лична карта?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Може ли да ми бъде поискана чужда лична карта?
Оплака ли се на началника му? Ако данните на лицето са предоставени, тогава не виждам основание да искат личен документ, при положение че имаш пълномощно, което върши точно това - дава ти възможност да представляваш упълномощителя.
Ако ти се занимава и просто за лично удовлетворение, можеш и жалба в полицията да пуснеш за подстрекаване към извършване на престъпление. Звучи смешно и не че нещо ще направят, но поне въпросният служител ще разбере, че не може да те разиграва като малоумен.
Иначе нямаш ли ксерокопие на въпросната лична карта с "Вярно с оригинала"?
Ако ти се занимава и просто за лично удовлетворение, можеш и жалба в полицията да пуснеш за подстрекаване към извършване на престъпление. Звучи смешно и не че нещо ще направят, но поне въпросният служител ще разбере, че не може да те разиграва като малоумен.
Чл. 11. (Изм. - ДВ, бр. 82 от 2009 г.) Никой няма право да дава или приема в залог, както и да използва или преотстъпва български личен документ на друго лице.
Иначе нямаш ли ксерокопие на въпросната лична карта с "Вярно с оригинала"?
'The best way to predict the future is to invent it!'
-
doondie - Потребител
Re: Може ли да ми бъде поискана чужда лична карта?
Ксерокопие нямах, но и изобщо не ми хрумна, че може да ми искат личната карта ...
Благодаря за отговора и особено за цитата от члена ... всъщност от НК или закона за личните документи е това? ... - споко - ще го намеря ...
Честно казано не ми се занимаваше, но май ще се опитам поне яда да си изкарам на тия в администрациите ...
Благодаря за отговора и особено за цитата от члена ... всъщност от НК или закона за личните документи е това? ... - споко - ще го намеря ...
Честно казано не ми се занимаваше, но май ще се опитам поне яда да си изкарам на тия в администрациите ...
- ico_kirchev
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|