начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Казус с Грабо

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Казус с Грабо

Мнениеот ggrudov » 02 Дек 2016, 14:16

Здравейте,
Имам следния казу.
Имам сключен договор с grabo.bg и анекс - за предоставяне на реклама на даден бизнес продукт:

Анексът гласи следното:

Чл. НАЕМАТЕЛЯТ ще заплати на НАЕМОДАТЕЛЯ, твърдо определена наемна цена в размер на 30% от
общия размер на стойността на всички закупени оферирани стоки/услуги, по които е било извършено авансово плащане от всички клиенти-купувачи по горепосочената оферта, но не по-малко от 120 лева.

Съобразно този член, длъжен ли съм да заплатя 120лв., след като няма реализирана закупена оферта стока/услуга и не е извършвано никакво плащане.
Също така анексът не е подписан на хартиен носител, нито с електронен подпис - единствено е (подписан), чрез заяваване на отметка в тяхната страница + деклариране на личните ми данни.

Благодаря.
ggrudov
Нов потребител

Re: Казус с Грабо

Мнениеот bludniq_sin » 02 Дек 2016, 15:42

Съобразно този член, длъжен ли съм да заплатя 120лв., след като няма реализирана закупена оферта стока/услуга и не е извършвано никакво плащане. - Да. Предоставена Ви е услуга, чиято минимална цена е фиксирана на 120 лв. Според продажбите цената е можела само да расте.

По отношение на втората част от въпроса - по-добре е да си платите 120-те лева, за които сте се съгласил и да не си създавате главоболия.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Re: Казус с Грабо

Мнениеот servlet » 20 Дек 2016, 16:16

Точно поради тази клауза не работя с грабо както и много други се отказаха да работят с тях. Тях вече не ги интересува продават ли не продават те си вземат паричките. Четете си договорите и анексите преди да подпишете. По възможност ако не разбирате нещо по договор консултирайте се с юрист преди да подпишете договор.
mishelfoster.com
servlet
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ