Здравейте!
Пиша Ви, ако можете да ми дадете съвет, тъй като наистина вече не знам какво да правя. Проблемът е свързан с промяна в закона на Министерство на образованието след като съм завършила семестриално магистърската си програма. Завърших Нов български университет като бакалавър, след това записах и магистърска програма. Не знам колко от вас знаят за статутите на студентите в университета, но в НБУ има статут на студен и статут на курсист (посещаваш редовно лекции, като имаш условия, които да спазиш за да ти дадат статут на редовен студен, като в моя случай трябваше в срок от два семестъра да защитя бакалавърската си теза, за да получа статут на редовен студент). Проблемът е, че датата на защитата ми бе променена в последния момент и реално изпусках този срок. Записвайки трети семестър бях уверена, че предвид обстоятелствата независещи от мен, това няма да е пробелем и мога спокойно да си запиша трети семестър и всичко ще бъде оправено административно след като защитя бакалавърската си теза. Всичко беше нормално изкарах третия семестър + дипломантски. Поради определени причини нямаше как да се явя на последния ди изпит и го взех по-късно. Бях готова да разработя и магистърската теза, година по-късно и тогава започна сагата. Университета отказва да ми даде диплома въпреки, че защитих магистърска теза. Оказа се, че Министерство на образованието е направило промяна в закона и трябва определен брой семестри да си редовен студент, за да получиш диплома. Тази промяна е въведена след като съм завършила семестриално, не мога да кажа коя година е влезнала в сила промяната. Проблемът е, че аз съм в заварено положение. Промяната е направена след като съм приключила образованието си. Има много хора, които са в същото положение като мен и ни искат отново пари за фиктивен дипломантски семестър за да ни впишат в министерството. Какво мога да направя за да си защитя правата, тъй като не е справедливо и правилно всичките ми усилия и средства да отидат на вятъра. Надявам се някой да може да ми даде съвет. Предварително Ви благодаря за отделеното време!
- Дата и час: 27 Ное 2024, 06:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Пробем с университет
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|