начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Спор с "ЕОН България" за ел. табло

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спор с "ЕОН България" за ел. табло

Мнениеот bosimeonov » 28 Окт 2016, 14:55

Здравейте. Ето в какво се състои моя казус. Домоуправител съм на четириетажна кооперация. Регистрирани сме като сдружение на собствениците. Преди време поставихме домофонна уредба и автоматично заключваща се врата с чип.
Ел. таблото на жилищния блок се намира във входа на кооперацията. Преди няколко дни служители от ЕОН България поискаха от мен да им предоставя чип, за да имат достъп до таблото. Което била тяхна собственост, затова само те имат ключове от там.
Аз категорично отказах да им предоставя чип, тъй като не е ясно кой и как ще си позволява да влиза във входа и с каква цел.
След тази ми реакция служителите заплашиха, че било възможно срещу мен да бъдели предприети съдебни действия с мотива, че отказвам достъп до ел. таблото. Макар достъп да не им е отказван никога. Просто инкасаторите звънят на произволен апартамент и им се отключва входната врата.

Въпросът ми е: По какъв законов ред мога да задължа ЕОН България или да си плащат наем, че таблото им се намира на територията на Сдружението на собствениците? А ако не желаят да плащат....да го изведат извън територията на Сдружението?
bosimeonov
Нов потребител

Re: Спор с "ЕОН България" за ел. табло

Мнениеот teogeo » 29 Окт 2016, 22:43

bosimeonov написа:Здравейте. Ето в какво се състои моя казус. Домоуправител съм на четириетажна кооперация. Регистрирани сме като сдружение на собствениците. Преди време поставихме домофонна уредба и автоматично заключваща се врата с чип.
Ел. таблото на жилищния блок се намира във входа на кооперацията. Преди няколко дни служители от ЕОН България поискаха от мен да им предоставя чип, за да имат достъп до таблото. Което била тяхна собственост, затова само те имат ключове от там.
Аз категорично отказах да им предоставя чип, тъй като не е ясно кой и как ще си позволява да влиза във входа и с каква цел.
След тази ми реакция служителите заплашиха, че било възможно срещу мен да бъдели предприети съдебни действия с мотива, че отказвам достъп до ел. таблото. Макар достъп да не им е отказван никога. Просто инкасаторите звънят на произволен апартамент и им се отключва входната врата.

Въпросът ми е: По какъв законов ред мога да задължа ЕОН България или да си плащат наем, че таблото им се намира на територията на Сдружението на собствениците? А ако не желаят да плащат....да го изведат извън територията на Сдружението?

Отговорът на въпроса Ви се съдържа в ЗЕ и той е - не можете.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ