начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Купувач ме изнудва

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Купувач ме изнудва

Мнениеот schwarzwolf » 31 Авг 2015, 09:27

Здравейте,

продавам един мотор на части по интернет. Миналата седмица ми се обади човек от Габрово и поиска да му пратя "капла". Разбрахме се за цената но после излезе, че не искал само капла а цялото предно колело. Не можехме да се разберем за цената защото естествено беше по висока. На другия ден ми се обади пак и този път искаше цялото колело но със спирачния диск но, за същата цена (50лв). В крайна сметка се разбрахме за 70лв. После много ми се моли да направя всичко възможно да му го пратя миналия петък, аз направих всичко възможно и му го пратих въпрехи всичките затруднения които предполагаше за мен.
На другия ден ми се обади и каза, че като видял цената и му прилошало и че сме говорили за 50лв а не за 70. И изобщо не бил ходил да взима пратката. Прави се на ударен и ме изнудва по този начин да му сваля цената. Сега не взима пратката и аз ще трябва да платя над 20лв за транспорт до Габрово и обратно...

Въпросът ми е мога ли да заведа иск срещу него за изнудване? И има ли смисъл, тоест шанс справидливостта да възстържествува и да бъде обезщетен от измамника?

Благодаря
schwarzwolf
Младши потребител

Re: Купувач ме изнудва

Мнениеот dog123 » 01 Сеп 2015, 10:48

Пич, ти добре ли си какъв иск ще заведеш срещу него?
Взимай си обратно пратката и друг път като видиш "цигания" в действията на "купувача" просто не се занимавай.
dog123
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ