Здравейте имам нужда от съвет и то спешно.Става въпрос за едно познато момче и случая описан в тази статия от вестника.Как може да си запази апартамента и да не бъде продаден ,за да не остане на улицата.Момчето няма кой знае какви доходи,а аз съм решена да помогна .Ето тук е статията и ще бъда благодарна на всякакви съвети и помощ от ваша страна.
http://www.marica.bg/%D1%80%D0%BE%D0%B4 ... 62144.html
- Дата и час: 30 Ное 2024, 19:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
продажба на апартамент
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: продажба на апартамент
Трудна задача - останете в очакване и на линия поне няколко дни докато се осмисли инфото и тогава - има някакви надежди - ама не са идеални. Следете темата - за да дам мнение - трябва още информация.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Благодаря много,ще чакам с нетърпение .
- pisenxeto
- Младши потребител
Сега прочетох темата.Съчувствам на момчето.От публичната продан ще бъдат ощетени и двете страни в процеса.Трябва някой да разговаря с братовчедката,за да се съберат и да вземат компромисно решение.
- nk7702n
- Старши потребител
Проблема е,че тая братовчедка отказва всякакво съгласие да се разберат и за това помолих за помощ от вас тук във форума,за да помогнем на момчето.Доста от вас имат опит в тази сфера и вярвам ,че има начин да се помогне.Първо не е дала никакви пари за апартамента,защото е чрез покупко продажба.Второ не се е грижила изобщо за бабата.Това вярвам може да се докаже от съседи в блока.Лошото е ,че срока е малък и скоро ще има дело.Идва зима и момчето ще се окаже на улицата.
- pisenxeto
- Младши потребител
В статията не е описано как е прехвърлена в полза на братовчедката останалата една четвърт? С ДГИ или с дарение?
- nk7702n
- Старши потребител
В горното мнения написах-чрез покупко продажба,да се грижела за бабата и момчето,защото като почива майката то е непълнолетно.Бабата и тя прехвърля нейната част,но след като не полага грижи за нея ,го разваля в последствие.Сега иска да се продаде апартамента и да си вземе нейната част или да наплати момчето,но няма оценка на имота ,а в централна градска част.
- pisenxeto
- Младши потребител
Така през форума не може да се помогне в такъв казус.
Трябва момчето да се консултира с адвокат , който да се запознае с документите и с обстоятелствата от първа ръка.
Ако човека няма финансова възможност може да поиска правна помощ като посети АК Пловдив , където ще му обяснят какви документи следва да представи.
Трябва момчето да се консултира с адвокат , който да се запознае с документите и с обстоятелствата от първа ръка.
Ако човека няма финансова възможност може да поиска правна помощ като посети АК Пловдив , където ще му обяснят какви документи следва да представи.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Благодаря много!
- pisenxeto
- Младши потребител
Доколкото имам несдъвкана информация - но то е много трудно да се работи така, не става ясно защо преди не сте се консултирали - фатално е да се чака - както при болестите. Излъжете някак да се прекрати делото - вписана е молбата за делба, пречи на практика това. При минимум тежести тогава има вариант.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Аз не съм близка на момчето,просто го прочетох във вестника и реших да се допитам до вас.Познато ми е и поразпитах, това разбрах от първа ръка.Искам както писах ,ако има възможност да помогна ,да запази апартамента си.Ще го посъветвам да се обърне към АК Пловдив,защото няма кой знае какви доходи.Ако някой се наема да помогне ,ще бъда благодарна.
- pisenxeto
- Младши потребител
Понятно ми е - аз самият съм бил сирак, но то се компенсира природно. Имайте и това предвид, че богатството тежи много повече и е неприятно. Но това е до отделен човек.
Изтървани са нещата - доколкото е висящо делото. Няма друга формула освен да се впишат тежести преди другите конкуренти. Ако излъжете по някакъв метод - може да се опаковат нещата отново и то в полза на вашата кауза.
Иначе конкретно аз не се считам за мобилен във висящо делбено дело. Просто опциите са малко.
Изтървани са нещата - доколкото е висящо делото. Няма друга формула освен да се впишат тежести преди другите конкуренти. Ако излъжете по някакъв метод - може да се опаковат нещата отново и то в полза на вашата кауза.
Иначе конкретно аз не се считам за мобилен във висящо делбено дело. Просто опциите са малко.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|