Здравейте,
До колкото разбирам наредбата е отменена в нейната цялост с решение на софийски Административен съд преди близо 3 години. Въпросът ми е - кой нормативен акт, ако има такъв, ме задължава към момента като собственик на домашен любимец куче да го разхождам единствено и само на повод по улиците и междублоковите пространства, които НЕ представляват детски площадки?
Не намерих такова изискване нито в Закона за ветеринарномедицинската дейност, нито в Закона за защита на животните.
Благодаря предварително!
- Дата и час: 30 Ное 2024, 19:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
наредба за отглеждане на домашни любимци
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: наредба за отглеждане на домашни любимци
Наредбите на съответните общини.
- ivanov_p
- Активен потребител
ivanov_p написа:Наредбите на съответните общини.
Благодаря за насоката, но както съм писал по-горе, въпросната наредба е отменена в нейната цялост от съда. Дали има друг закон или подзаконов акт, който да дава основание да ми бъде написан акт за нарушение от охранителна полиция?
http://sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=138
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/05/31/1837678_stolichnata_naredba_za_otglejdane_na_domashni_ljubimci/
- dedepene
- Нов потребител
n_ikito написа:http://sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=36
Тъпчем на едно място, струва ми се. И тази наредба е отменена в частта си касеща домашните любимци.
отменена в частта, отнасяща се за придобиване, притежаване и отглеждане на животни-домашни любимци с Решение № 379 по Протокол № 92 от 23.06.2011
- dedepene
- Нов потребител
тъпчем....нали наредбата с която е отменана 'наредбата' е обявена за нищожна ....
- n_ikito
- Активен потребител
n_ikito написа:тъпчем....нали наредбата с която е отменана 'наредбата' е обявена за нищожна ....
Не разбирам - коя наредба обявява за нищожна друга наредба?
Аз виждам две наредби - една приета през 2002г с отменена от СОС част, която ме касае с решение от 2011. Другата наредба е приета на същата дата, но в последствие отменена от административен съд.
Значи в сила е оригиналната наредба от 2002г. , така ли? В нея обаче е отменена именно частта в раздел II, който касае точно казуса предмет на оригиналното ми запитване - кой актуален текст ме задължава да разхождам кучето си на повод в град София?
- dedepene
- Нов потребител
Не съм чел решенията на СОС. Мисля си , с новата наредба е отменена старата в частта....., след това Административния съд обявява новата наредба /с която се отменя частично старата/ за нищожна.../все едно никога не е съществувала/...извода старата не е частично отменена...та, така
- n_ikito
- Активен потребител
n_ikito написа:Не съм чел решенията на СОС. Мисля си , с новата наредба е отменена старата в частта....., след това Административния съд обявява новата наредба /с която се отменя частично старата/ за нищожна.../все едно никога не е съществувала/...извода старата не е частично отменена...та, така
Ето го решението на СОС: http://www.sofiacouncil.bg/content/docs/c_f22607.pdf
С него ясно и недвусмислено се прекратява действието на първоначалната наредба. Съдебната отмяна на новоприетата следва ли да се смята за автоматично влизане в сила на предишната? Не е ли нужно ново решение на СОС?
- dedepene
- Нов потребител
Весело...хем веднъж я отменят с решение, хем в т.9 от ПЗР на 'новата' отново....велика юридическа мисъл
Аз първо прочетох посочената точка от нищожната наредба и затова писах по-горе.
Аз първо прочетох посочената точка от нищожната наредба и затова писах по-горе.
- n_ikito
- Активен потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|