- Дата и час: 30 Ное 2024, 19:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Топлофикация София Справка
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
Топлофикация София Справка
С писмено искане потърсих справка от Топлофикация София, за дължими суми, за определен период, по месеци и години. Минаха 2-3 месеца, от Топлофикация никакъв отговор.
Въпросът ми е мога ли чрез съда (административен или районен) да изискам тази справка?
Благодаря предварително! За повече въпроси съм на разположение.
Въпросът ми е мога ли чрез съда (административен или районен) да изискам тази справка?
Благодаря предварително! За повече въпроси съм на разположение.
- jekpeov
- Младши потребител
Re: Топлофикация София Справка
Този линк е добър, но само за текущи сметки. Как да получа информация за стари такива, преди години? Благодаря отново!
- jekpeov
- Младши потребител
Ако ги няма там значи те съдят.
- ivanov_p
- Активен потребител
това пък как ти хрумна. имаш ли отговор на въпроса ми или...?
- jekpeov
- Младши потребител
Има - преждеписавшия е спец в събиране вземания - общо-взето е склонен на кооперативна консултация и с длъжници. Разбрахте ли ме - все едно някой да Ви консултира как да откраднете нечий велосипед. Това може да го направи най-професионално или крадец или ченге или продавач на велосипеди и т.н.
Наистина е така - аз имам такова дело - заведено е съдебно дело и когато мине известен период от време партидата ти става чиста - все едно тези задължения ги прехвърлят в графа отписани - но не са. И е коректна консултацията на Иванов-П.
Наистина е така - аз имам такова дело - заведено е съдебно дело и когато мине известен период от време партидата ти става чиста - все едно тези задължения ги прехвърлят в графа отписани - но не са. И е коректна консултацията на Иванов-П.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Добре, но защо все пак Топлофикация не отговарят. Да отговорят имаш такива и такива задължения или нямаш задължения
- jekpeov
- Младши потребител
Може ли чрез съда да се задължи Топлофикация да даде справка за дължими суми.
- jekpeov
- Младши потребител
Съдът не може да задължи топлофикация, защото вече е нает да защитава топлофикация и не може да защитава и тебе.
Когато започнат да те съдят махат сметките по които е иска от страницата и получаваш заповед за изпълнение. Тъй като нямаш стройно изградена система за компенсации по такива искове е най-добре да платиш, защото като възразиш се обзавеждаш с още 1200 лв. разноски. Възможно е в делото да успееш да намалиш малко сумата, но това не компенсира тези 1200 лв.
Няма защо да се чудиш колко да платиш, колкото ти искат, толкова плащаш.
След два-три месеца ще имам повече отговори.
Когато започнат да те съдят махат сметките по които е иска от страницата и получаваш заповед за изпълнение. Тъй като нямаш стройно изградена система за компенсации по такива искове е най-добре да платиш, защото като възразиш се обзавеждаш с още 1200 лв. разноски. Възможно е в делото да успееш да намалиш малко сумата, но това не компенсира тези 1200 лв.
Няма защо да се чудиш колко да платиш, колкото ти искат, толкова плащаш.
След два-три месеца ще имам повече отговори.
- ivanov_p
- Активен потребител
Добре разказано как няма да стане, а как да се потърси тази информация знаеш ли как да стане?
- jekpeov
- Младши потребител
питащия да си провери в сайта на СРС в търсачката дали са му пуснали заповедно или направо ИМ. Като търсачката не е много точна-тоест и да не излезе нищо-това не значи,че няма нищо
- enter
- Потребител
Какво искате - да Ви научим как да крадете? Няма как да стане с точност до милиметър. Интересна идея е да заведете Вие иск за частично погасяване на задължението, което е чиста екзотика. После като Ви кажат - внесете таксата или ще прекратим - оттегляте иска - тоест не правите нищо - прекратява се и дотук. През това време ако случайно се застъпи заповедно на ТС - то е незаконно защото Вие водите вече дело. Би трябвало да се отхвърли заповедното на ТС. Това е тежката артилерия.
Срещу 40" лева обаче можете да заведете обезпечителна заповед - не същинско исково производство - тоест с цел да се снабдите само с удостоверение. Но трябва да подходите изкусно - за да клъвне съдията - може да каже - "е....ай си майката дърти п.......ино". И да изгубите 40" лева.
Аз това правя - когато ми липсват данни за някое дело - завеждам в съда съответното искане, но искам в обезпечителната молба удостоверение за съответното учреждение - НОИ, КАТ, имоти/адреси и едва след това съдът ми се произнася по основното искане - като съответно аз съм се снабдил вече със съответните документи.
Както си решите - възможно е наистина да станат загубите Ви 1200 лева и то за едното нищо, дето се вика.
Проблемът с ТС е че е нещо много важно, а няма вече дотации на тази услуга - никой не налива милиони в парното. Добре че сме сравнително умерен климат та минаваме на намалени цени. Реално ако надуеш парното на Три то ще поддържа умерена температура. Било полезно и за живота на сградите - ама това е друг въпрос.
Политически няма как да се реши - защото едно съкращение на щата ще накара поне половината да си търсят нова работа - къде с кого и как. То все едно да ги абонират за социални помощи. Не че не са нужни съкращения.
Лично на мен не ми прави добро впечатление ТС - раздут щат - едни нагли юристи - плюс това си позволиха наглостта да наемат адвокати - което мен ме устройва, но това си е разход на вятъра. Защото една искова молба може да я напише и профан -дори байчото в ТС може. Но не - държат се щатове на юристи. Освен това се наемат и муцунести гадинки с адвокатска правоспособност които да източват и без това крехкият бюджет на едно семейство и на практика няма измъкване.
Гърците биха казали ОХИ на това, а ние ще се борим за относително по-добро бъдеще.
Впрочем в людоедският квартал където живея си спряха хитро-хитро парното и сега им идват пак сметки - сигурно от някакви други тарифи и е побъркано. Освен това в момента няма нито една тръба с парно и зимата стана адски студено, разходите за ток са много високи, защото аз имам нужда от комфорт и т.н.
Срещу 40" лева обаче можете да заведете обезпечителна заповед - не същинско исково производство - тоест с цел да се снабдите само с удостоверение. Но трябва да подходите изкусно - за да клъвне съдията - може да каже - "е....ай си майката дърти п.......ино". И да изгубите 40" лева.
Аз това правя - когато ми липсват данни за някое дело - завеждам в съда съответното искане, но искам в обезпечителната молба удостоверение за съответното учреждение - НОИ, КАТ, имоти/адреси и едва след това съдът ми се произнася по основното искане - като съответно аз съм се снабдил вече със съответните документи.
Както си решите - възможно е наистина да станат загубите Ви 1200 лева и то за едното нищо, дето се вика.
Проблемът с ТС е че е нещо много важно, а няма вече дотации на тази услуга - никой не налива милиони в парното. Добре че сме сравнително умерен климат та минаваме на намалени цени. Реално ако надуеш парното на Три то ще поддържа умерена температура. Било полезно и за живота на сградите - ама това е друг въпрос.
Политически няма как да се реши - защото едно съкращение на щата ще накара поне половината да си търсят нова работа - къде с кого и как. То все едно да ги абонират за социални помощи. Не че не са нужни съкращения.
Лично на мен не ми прави добро впечатление ТС - раздут щат - едни нагли юристи - плюс това си позволиха наглостта да наемат адвокати - което мен ме устройва, но това си е разход на вятъра. Защото една искова молба може да я напише и профан -дори байчото в ТС може. Но не - държат се щатове на юристи. Освен това се наемат и муцунести гадинки с адвокатска правоспособност които да източват и без това крехкият бюджет на едно семейство и на практика няма измъкване.
Гърците биха казали ОХИ на това, а ние ще се борим за относително по-добро бъдеще.
Впрочем в людоедският квартал където живея си спряха хитро-хитро парното и сега им идват пак сметки - сигурно от някакви други тарифи и е побъркано. Освен това в момента няма нито една тръба с парно и зимата стана адски студено, разходите за ток са много високи, защото аз имам нужда от комфорт и т.н.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Сега за да успокоя съвестите ви, искам да ви кажа, че за периода, за които искам справката, в жилището не е имало радиатори и топла вода. Така, че крадеца е кой...? досетете се от третия път. Но .... как да го докажа, без документ, а ТС нямат такъв, но не казват нямаме, а не отговарят, типичен, ре...т!
- jekpeov
- Младши потребител
Това, че е нямало радиатори и топла вода не означава, че не трябва да плащаш. Има сградна инсталация, разпределение и т.н., които се плащат. Отделен е въпросът, че ти трябва да доказваш, че свалянето е по установения ред и то след като си пуснал хората от разпределителната фирма.
- ivanov_p
- Активен потребител
Казал ли съм, че не е плащано. Достъп на проверающи и разни топлосчетоводители не е отказван. Други въпроси..... моля.
Отговорите на моите нямат може би значение.
Благодаря!
Отговорите на моите нямат може би значение.
Благодаря!
- jekpeov
- Младши потребител
jekpeov написа:Сега за да успокоя съвестите ви, искам да ви кажа, че за периода, за които искам справката, в жилището не е имало радиатори и топла вода. Така, че крадеца е кой...? досетете се от третия път. Но .... как да го докажа, без документ, а ТС нямат такъв, но не казват нямаме, а не отговарят, типичен, ре...т!
ivanov_p написа:Това, че е нямало радиатори и топла вода не означава, че не трябва да плащаш. Има сградна инсталация, разпределение и т.н., които се плащат. Отделен е въпросът, че ти трябва да доказваш, че свалянето е по установения ред и то след като си пуснал хората от разпределителната фирма.
Само да добавя, за сведение на питащия.
1. В "сградна инсталация", като площ обеми, не следва да влизат балконите.
2. Следва от обема на кубатурата да се извадят вътрешните стени - 11% за панелни и 14% за ЕПК и тухлени жилища
... горното, само ей така ....
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
Благодаря, още мнения, по основния въпрос, за справката!?
- jekpeov
- Младши потребител
17 мнения
• Страница 1 от 1
|
|