начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

ИЗПУСНАТ СРОК ЗА ОБЖАЛВАНЕ на решение на СОС

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ИЗПУСНАТ СРОК ЗА ОБЖАЛВАНЕ на решение на СОС

Мнениеот pvdpvv » 07 Окт 2023, 23:25

Имам много ВАЖЕН И СПЕШЕН ВЪПРОС!!!В петък-6.-10-2023г случайно научих,че съм пропуснал срок за обжалване на решение на СОС ,публикувано само в ДВ №69 от 11.08.23г,за това,че към наш поземлен имот,находящ се в столичен квартал,върху който имаме построени преместваеми търговски сгради с Разрешение за поставяне е приложен чл 22,ал8 и чл 16 от ЗУТ.ИСКАМЕ ДА ОБЖАЛВАМЕ,но е изтекъл 30 дневния срок.Разбрахме,че решението е в съда.Може би друг засегнат е обжалвал.Как можем да реагираме?Обезщетени сме с парцел,заедно с още 4 подобни на друго неподходящо място,като парцела е и намален като размер,заради строеж на бъдещи комуникации.Мога ли да направя нещо сега и какво е то??Спасявайте положението!Благодаря предварително!!
pvdpvv
Младши потребител

Re: ИЗПУСНАТ СРОК ЗА ОБЖАЛВАНЕ на решение на СОС

Мнениеот ivanov_p » 08 Окт 2023, 09:36

Не се косете! Решението е на СОС, жалбата е до АССГ, те са дупе и гащи, само ще давате пари по адвокати и експертизи.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот pvdpvv » 08 Окт 2023, 12:08

Благодаря,г-н Иванов за отговора.Г-н Иванов,би следвало да мога да направя нещо.Имам ли право на жалба след изпуснатия срок и на какво основание,за да бъде зачетена?Ас съм купил този парцел през 2007г от частни лица .Дал съм не малко пари за него,защото е на подходящо за търговска дейност място.Теглил съм кредит,за да построя,който изплащах до 2021г.Сега виждам как някой се разпорежда с него.Имам основание да смятам,че парцела ще бъде даден на концесия като общинска земя на друг.Трябва да мога да спра този процес.Моля за още съвети и отговори.Благодаря!
pvdpvv
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 08 Окт 2023, 14:40

Аз не се занимавам с административно право откакто при поредните ми жалби срещу наредби и решения на СОделата бяха блокирани защото СО не изпращаше преписките. Пуснах няколко молби до съда, те до СО и нищо. След 8-9 години получих няколко съобщения от съда, дали поддържам жалбите си, явно правили ревизия и видели делата, теглих една ...... на системата и това е. Не чакайте нищо от тези боклуци, парцелът ви е спазарен още преди да го отчуждят, парите са взети.
Ако искате да ви олекне потърсете адвокат в тази област, пък може и да се подкваси, по при изпуснат срок - трудно.
Като правиха Скоростната дойде един съсед по парцел до нея. Имаше склад за дървен материал, отчуждиха му към 350 кв. м. за по десетина лева на м2. Съди се с тях две години, даде към 7-8 хил по дела и експертизи и накрая съда потвърди "пазарната цена", след което аз му продадох 350 м2 за да си запази склада на цени малко под пазарните, по 100 лв. на м2, десет пъти отгоре, а пазарната беше 12-15 пъти по-висока. Скоро отчуждаваха за разширението на Ломско шосе, в границите та Обеля, имаше цени от 3,50 лв. на м2, там за складове търсят по 150-200 евро м2.
Това е една шайка разбойници, само ще си късате нервите с тях.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот pvdpvv » 08 Окт 2023, 15:43

Мога ли да заведа Дело сега ,срещу тази заповед?
pvdpvv
Младши потребител

Мнениеот pvdpvv » 08 Окт 2023, 15:45

Мога ли да заведа дело,още преди да е влезнал окончателно в сила/защото е в съда/промяната в плана?
Мога ли да заведа дело за пропуснати ползи,във връзка с построените върху парцела помещения сега?
pvdpvv
Младши потребител

Мнениеот pvdpvv » 08 Окт 2023, 15:47

ИЗОБЩО-КАКВО МОГА ДА НАПРАВЯ СРЕЩУ ТОВА РЕШЕНИЕ ЗА ДА ГО ЗАБАВЯ ПОНЕ ДА ВЛЕЗЕ В СИЛА и да продължа да ползвам построените от мен помещения,максимално дълго време??
pvdpvv
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 09 Окт 2023, 08:04

Искате конкретни неща, които във форума няма кой да ви каже, особено без документи. Отидете при адвокат, няма друг начин.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот pvdpvv » 09 Окт 2023, 13:29

От там се връщам.Води се добър адвокат.Каза,че нищо не може да се направи.
pvdpvv
Младши потребител

Мнениеот pvdpvv » 10 Окт 2023, 09:42

Друг адвокат днес е казал на едно от децата ми,че ИМАМЕ право на обжалване,защото не сме уведомени ЛИЧНО,а само през Държавен вестник.Какво мислите?
pvdpvv
Младши потребител

Мнениеот pvdpvv » 18 Окт 2023, 13:21

Има ли адвокат който знае как да се справи с този проблем?Моля да даде координати !
pvdpvv
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ