Здравейте.
Образуваха ми изпълнително дело - моя си беше грешката, не платих навреме. Но взискателя е платил на адвоката си 1000 лв хонорар при дълг 800 лв. Съответно и аз си наех адвокат, за да ме представлява. Пуснахме молба до ЧСИ да намали тези разноски за хонорар, но той отказа. Пуснахме до съда частна жалба по чл. 436 от ГПК срещу отказа на ЧСИ и съдът я уважи. В тази частна жалба обаче бяхме поискали съдът да присъди на мен разноските, които съм направил по нея, вкл. и хонорара за моя адвокат. Но в решението си съдът е написал, че по това производство страните не си дължат взаимно разноски.
Въпросът ми е: правилно ли е решението на съда? Трябва ли да пускаме искане за изменение на решението в частта за разноските? Нали в изпълнителното дело и длъжникът има право на разноски.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 11:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Частна жалба 436 ГПК
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Частна жалба 436 ГПК
krastinko написа:Здравейте.
Образуваха ми изпълнително дело - моя си беше грешката, не платих навреме. Но взискателя е платил на адвоката си 1000 лв хонорар при дълг 800 лв. Съответно и аз си наех адвокат, за да ме представлява. Пуснахме молба до ЧСИ да намали тези разноски за хонорар, но той отказа. Пуснахме до съда частна жалба по чл. 436 от ГПК срещу отказа на ЧСИ и съдът я уважи. В тази частна жалба обаче бяхме поискали съдът да присъди на мен разноските, които съм направил по нея, вкл. и хонорара за моя адвокат. Но в решението си съдът е написал, че по това производство страните не си дължат взаимно разноски.
Въпросът ми е: правилно ли е решението на съда? Трябва ли да пускаме искане за изменение на решението в частта за разноските? Нали в изпълнителното дело и длъжникът има право на разноски.
Трябва да изчакате малко. Командирът от "Kорпус за бързо реагиране" - потребителят jhoro ще си поговори с вас, както прави и с всички други автори на теми в този форум.
Но, не бих ви дала гаранция доколко ще е полезен с правни съвети. Той обича да си пише....
-
Melly - Старши потребител
Всъщност аз бих предпочел да получа полезен съвет, но щом казвате, ще чакам за безполезните.
- krastinko
- Младши потребител
krastinko написа:Всъщност аз бих предпочел да получа полезен съвет, но щом казвате, ще чакам за безполезните.
Съветът ми към вас е: отговор на поставения въпрос може да даде само действащ адвокат!
Отнесете се към такъв, който е врял и кипял в такива процеси. Във всички случаи, ако този адвокат на първо място уважава себе си, ще изиска да се запознае със съдържанието на съдебния акт по ЧЖ.
Това е моят полезен съвет към вас, krastinko.
Успех!
-
Melly - Старши потребител
Melly написа:Съветът ми към вас е: отговор на поставения въпрос може да даде само действащ адвокат!
Отнесете се към такъв, който е врял и кипял в такива процеси. Във всички случаи, ако този адвокат на първо място уважава себе си, ще изиска да се запознае със съдържанието на съдебния акт по ЧЖ.
Това е моят полезен съвет към вас, krastinko.
Успех!
След този съвет, мога да кажа само - „Благодаря, Melly!”
Към питащия - внимателно избирайте!
„Да кажем, че само тогата и дипломата правят човек добър адвокат, е същото - взе едно … чукът за пържоли, ме прави съдия!”
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
Интернет не съществува!
- jhoro
- Активен потребител
krastinko написа:Въпросът ми е: правилно ли е решението на съда? Трябва ли да пускаме искане за изменение на решението в частта за разноските? Нали в изпълнителното дело и длъжникът има право на разноски.
Различните съдилища практикуват по различен начин. Дори и съдиите в рамките на един и същи съд имат различна практика по този въпрос. Нищо не Ви пречи да опитате и да искате изменение на решението в частта за разноските.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|