Здравейте!
Преди 10 ч чрез търг при ЧСИ е закупен имот,в който все още не се е влязло напълно във владение. По нотариален акт сградата, ползвана последно като търговски обект се състои от две помещения.
Но дефакто няма достъп до част от имота -ЧЕЗ се е настанил в нея.
Отправено е запитване до ЧЕЗ и има обещание за проверка и месеци наред отговор няма.
Не знаем кога и как е станало тива настаняване от страна на ЧЕЗ,собствеността е на само на сградата,земята е общинска.
Какво може да се направи за да се ползва целият имот ?
Можем ли да се потърси компенсация за периода ,в който го ползват ,а той е с нови собственици?
Благодаря предварително!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 17:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЧЕЗ ползва частен имот
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ЧЕЗ ползва частен имот
Здравейте,
Малко притеснително ми звучи следното:
(в случай, че буквата "ч" след 10-тката не означава часа, а е години)
Ако тези от „ЧЕЗ...” са владели имота за този период е налице вероятност да се позоват на давностно придобиване на същия.
Малко притеснително ми звучи следното:
Преди 10 ч чрез търг при ЧСИ е закупен имот...
(в случай, че буквата "ч" след 10-тката не означава часа, а е години)
Ако тези от „ЧЕЗ...” са владели имота за този период е налице вероятност да се позоват на давностно придобиване на същия.
Последна промяна nikodim77 на 21 Апр 2020, 00:28, променена общо 1 път
- nikodim77
- Активен потребител
Доколкото е почивен един вид ден - концентрацията е ниска, доколкото разбирам - става въпрос за смесена съсобственост на държава и община, спрямо - частен имот.
Хайде - да ми изясните - ако искате, ако не - ще се чудим.
В общи линии.
Хайде - да ми изясните - ако искате, ако не - ще се чудим.
В общи линии.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Още повече, че понятието „частен имот” на практика нищо не обяснява.
Имота може да е и частен държавен!
Имота може да е и частен държавен!
- jhoro
- Активен потребител
Здравейте отново!
Преди 10месеца имота е придобит чрез търг при ЧСИ.
Той е част от бивш общински пазар ,търговските обекти ,
в него си имат собственици ,а земята върху,която се намират е общинска.
Въпросният обект е от две помещения,като достъп до едното няма,защото се ползва от ЧЕЗ както вече споменах.
Иска се да се ползват всички помещения на сградата,от ЧЕЗ не са отговорили на искането да освободят помещението.
Исках да знам какво може да се направи в случая
Преди 10месеца имота е придобит чрез търг при ЧСИ.
Той е част от бивш общински пазар ,търговските обекти ,
в него си имат собственици ,а земята върху,която се намират е общинска.
Въпросният обект е от две помещения,като достъп до едното няма,защото се ползва от ЧЕЗ както вече споменах.
Иска се да се ползват всички помещения на сградата,от ЧЕЗ не са отговорили на искането да освободят помещението.
Исках да знам какво може да се направи в случая
- dsldsl
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|