начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Изгоряха ми електроуредите вследствие на тока

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изгоряха ми електроуредите вследствие на тока

Мнениеот pdimitrova » 13 Дек 2016, 20:30

Здравейте, на 10.12.16г ми изгоряха телевизора, декодера и ДВД - то. Всичко започна да пуши, дори и разклонителя, в който бяха включени и осветлението вкъщи започна да свети много силно и съответно и крушките изгоряха. В този момент тока е бил много силен. В понеделник подадох жалба в електроразпределителното дружество. На другия ден дойдоха техници, които погледнаха уредите, записаха им номерата за няколко минути и това беше. Директно ми казаха да не се надявам на каквито и да било компенсации, не бил от тях проблема. Трябва до един месец да получа писмен отговор, но техниците ми го дадоха още днес. А не съм само аз потърпевш, още на 6 семейства от нашата улица, им изгоряха електроуредите. И в същия ден, когато ни изгоряха уредите, в нашето село имаше екип, който правеше нещо по уличните електропроводи и смятам, че са допуснали някаква грешка, но сега колегите им, разбира се, ги прикриват. Има ли някаква друга институция, към която да се обърнем ? Всички сме убедени, че електроуредите ни са изгорели вследствие на тока, няма как на толкова много хора, едновременно да ни изгорят телевизорите.
pdimitrova
Младши потребител

Re: Изгоряха ми електроуредите вследствие на тока

Мнениеот kdkrastev1234 » 13 Дек 2016, 21:21

Друга институция, а и единствената която ще ви свърши работа, е съдът. Събирате се всички, хващате адвокат, образувате дело, назначавате нужните експерти, разпитвате свидетели и ви се присъждат съответните обезщетения. "Енергото" лесно се съди, а парите се събират още по лесно.
Иначе може да пуснете жалби до КЗП и КФН, но само ще си загубите времето /а вероятно и възможността да съберете нужните доказателства/. Отговорът им винаги е че има спор, който трябва да се реши в съда.
Успех !
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот pdimitrova » 13 Дек 2016, 22:01

Обмислям и този вариант, но такава голяма фирма като енергоразпределителното дружество ще има в пъти по-добри адвокати и мисля, че няма да мога да успея да ги осъдя. Защо според вас енергото лесно се съди ?
pdimitrova
Младши потребител

Мнениеот zarra » 13 Дек 2016, 22:14

Здравейте,ако имате констативен протокол от тях,подайте искане за обезщетение.След това ремонтирайте уредите,като за всеки вземете от сервиза констативен протокол с описание на повредата и причината, моите бяха вследствие на подадено високо напрежение,предполагам при вас е същото.Освен протокол от сервиза -и фактура или касова бележка .Искат и документ ,доказващ собствеността ви върху уреда -гаранционна карта ,например или фактура.
Аз си получих обезщетението по този начин без проблем,въпреки ,че при мен техниците също не ми дадоха надежди и се опитаха да прехвърлят вината на общината. Същото го искат и застрахователите,ако имате застраховка.Те после си го търсят от енергото.Успех!
zarra
Нов потребител

Мнениеот ir_ivanov_ » 18 Дек 2016, 13:35

За да не ви горят за в бъдеще ел.уредите,си сложете на контактите предпазители от този тип - http://www.sono.bg/index.php?id=73&category=31&mode=8

ПП Не правя реклама-доволен съм от предпазителите,които са у нас.
ir_ivanov_
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ