- Дата и час: 27 Ное 2024, 06:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Защита от домашно насилие?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Защита от домашно насилие?
Здравейте, искам да благодаря за възможността за безплатна правна консултация онлайн, имам син на 3г. С майката на детето ми съм разделен от 2 години. За този период тя винаги ме е ограничавала в контактите ми с детето, въпреки че нямаме брак но съм припознал детето и на този етап сме с равни род. права тъй като нямаме съдебно решение за определяне на тях.Преди една седмица получих заповед от съда за дело насрочено за 1.12.16г. за защита от домашно насилие, към заповедта имаше и прикачена молба написана от нея в която тя ме обвинява в алкохолизъм и агресия. Основният довод за искането и е случай в една сладкарница, когато съм я бил заплашвал, дърпал съм и детето от ръцете то е крещяло "мама,мама" и тя с мъка е успяла да го отскубне от ръцете ми, след което се е заключила в колата , а аз съм блъскал по вратата и прозореца и съм я заплашвал ,че ще ги блъсна с моята кола.Повикала е полиция която е съставила протокол за случката.В резултата на това детето ми е получило уплаха и стрес както и тя, и заради това моли съда за ограничителна заповед за нея и сина ми.Исканията и са да не припарвам до детската на детето , до дома и, и до парковете за отдих. Не искам да се оправдавам за случката,въпреки че нещата са силно преувеличени . Просто исках да гушна сина ми защото покрай нея е доста дистанциран от мен, може би защото го настройва по някакъв начин и аз не мога да си го обясня.Никога не съм прилагал насилие към нея, и си мисля ,че това което тя иска е прекалено.Как мислите дали има шанс да не ми се издаде такава заповед с която съвсем да ми прекъснат връзката с малкия.Съвестно съм изплащал издръжка която ние сме определили и пазя бележките за това. Благодаря ви предварително!!!
- stroitam
- Нов потребител
Re: Защита от домашно насилие?
Здравейте,
Много е важно обстоятелството, че сте заплащали издръжката до този момент и пазите бележките. Важно е в случая свидетелските показания , при едно евентуално дело съдията ще прави заключенията и на база Вашата личност, т.е неговото впечатление за Вас. Няма как да Ви лишат от правото да виждате сина си, ако това , което е описано в молбата от Вашата бивша съпруга е лъжа. Даже , напротив, ако това, което е описала е лъжа , то Вие можете и е редно да се борите за родителските права над детето. Склонна съм да се съглася, че има много лукави жени готови и способни на много действия, за чиито последствия не са готови и не са обмислени добре...и все пак има ли нещо вярно в молбата на жена Ви? Нека говорим открито , за да знаем как да процедираме по-нататък
Много е важно обстоятелството, че сте заплащали издръжката до този момент и пазите бележките. Важно е в случая свидетелските показания , при едно евентуално дело съдията ще прави заключенията и на база Вашата личност, т.е неговото впечатление за Вас. Няма как да Ви лишат от правото да виждате сина си, ако това , което е описано в молбата от Вашата бивша съпруга е лъжа. Даже , напротив, ако това, което е описала е лъжа , то Вие можете и е редно да се борите за родителските права над детето. Склонна съм да се съглася, че има много лукави жени готови и способни на много действия, за чиито последствия не са готови и не са обмислени добре...и все пак има ли нещо вярно в молбата на жена Ви? Нека говорим открито , за да знаем как да процедираме по-нататък
- elichkaa
- Младши потребител
Здравейте,да наистина бяхме на сладкарница и на тръгване взех детето и тръгнах пред нея,тя ме догони и ми го издърпа от ръцете детето не е ревало и не е имало сцени.Последва кратка разправия на висок тон от моя страна и си тръгнах едва в заповедта за делото разбрах,че тя е викнала полиция това се случи началото на септември от тогава тя тотално ме игнорира и крие детето от мен.Възможно е и да го прави от ревност тъй като разбра,че съм започнал нова връзка.
- stroitam
- Нов потребител
Ясно....Вие във фактическа раздяла ли сте или имате официален развод...? ако сте във фактическа раздяла това, че сте започнал нова връзка не е много ок да се знае, тъй като може да Ви бъде присъдена вина за раздялата , а и нов партньор в живота на един от родителите не е много леко за детенцето.
- elichkaa
- Младши потребител
elichkaa написа:... Много е важно обстоятелството, че сте заплащали издръжката до този момент и пазите бележките...
В конкретиката на въпроса това въобще не е важно. Производството е по ЗЗДН. Човекът е получил заповед за незабавна защита, която важи до приключване на производството, образувано по ЗЗДН с окончателен съдебен акт или до изменението й от същия съдебен състав. И въобще не разбирам какви са тези пориви да се дават съвети от хора, които очевидно нито разбират какво ги питат, нито някога са се занимавали с домашно насилие (в противен случай биха разбрали колко е от значение плащането на издръжка). Питащият да си ангажира адвокат, защото има реална възможност да се издаде заповед за защита и това да рефлектира върху бъдещо производство с оглед родителските права и определяне режим на лични отношения с детето. Това е така, защото за психическо и емоционално насилие върху дете се смята и всяко домашно насилие, извършено в негово присъствие.
-
lexy21 - Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|