начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Търся адвокат по Банково право, Варна.

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Търся адвокат по Банково право, Варна.

Мнениеот natusikbg » 19 Фев 2016, 22:01

Имам просрочен кредит от Банка ДСК, тя го продава на своя дъщерна фирма ОТП факторинг.
Някой дали имал подобен проблем, ако да , да споделят мнение, дали могат да се осъдят. По принцип Банка не ме е уведомила , и не съм подписвала никакъв документ че кредита ми е цедиран на др. фирма. Има много дела против ОТП факторинг на това основание, и при това спечелени. Опитах да се споразумея с ОТП за по малка сума, така ли иначе дълга е изкупен на 20 %, и са на кирия при всеки случай, обаче не се, съгласиха. Търся в момента адвокат който да се е занимавал с такива и разбира се да е печелил.
natusikbg
Нов потребител

Re: Търся адвокат по Банково право, Варна.

Мнениеот miko_pk » 19 Фев 2016, 22:17

Ти искаш разрешение да си продадат вземането! Ако ти не си им позволил, казваш нямат право- та те злоупотребяват с това, че ти не си платил няколко вноски! Дали са ти парите, ама не ти се връщат! За какво да им ги връщаш, да вярно пише в договора нещо такова, но не е задължително,само препоръчително. Писали са писма, покани, звъняли са по 2 пъти на седмица, ама сега шикалкавят, тука дъщерни фирми ти звънят, не са те уведомили, ама ти си си редовен, искаш да си плащаш, ама те някакви дъщерни фирми, какви са тия кой кум, кой сват, кой на булката брат, майки-дъщери, цесии и цесионери, та това е незаконно, безобразие и само един ПЕЧЕН адвокат печелил такова дело ще те оправи. Така ще те оправи, че непременно ще го помниш цял живот.
miko_pk
Потребител

Мнениеот ivanov_p » 19 Фев 2016, 22:37

Болшинството телефонисти (срамът на бранша) губят често дела. Нещата не са им прецизни, за да ги направят такива ще им струва повече от малкия процент загубени дела. Това обаче не означава, че длъжникът ги печели. Дори съдът да отхвърли иска заради несъобщена цесия, това не променя нищо, дългът си седи и на следващото дело ще ви осъди или банката или цесионера, след като оправи нещата. Може единствено да спестите разноските по делата и ЧСИ, ако при нередовна цесия своевременно платите на банката.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот enter » 19 Фев 2016, 22:44

enter
Потребител

Мнениеот natusikbg » 19 Фев 2016, 23:46

miko_pk написа:Ти искаш разрешение да си продадат вземането! Ако ти не си им позволил, казваш нямат право- та те злоупотребяват с това, че ти не си платил няколко вноски! Дали са ти парите, ама не ти се връщат! За какво да им ги връщаш, да вярно пише в договора нещо такова, но не е задължително,само препоръчително. Писали са писма, покани, звъняли са по 2 пъти на седмица, ама сега шикалкавят, тука дъщерни фирми ти звънят, не са те уведомили, ама ти си си редовен, искаш да си плащаш, ама те някакви дъщерни фирми, какви са тия кой кум, кой сват, кой на булката брат, майки-дъщери, цесии и цесионери, та това е незаконно, безобразие и само един ПЕЧЕН адвокат печелил такова дело ще те оправи. Така ще те оправи, че непременно ще го помниш цял живот.

Не съм казала че не искам да си плащам заема, а че искам да ми приспаднат лихвата , т.к. още по време на заема, когато имах възможност да го плащам, вноската за две години беше ми се повишила от 120 лв,, на 150лв., а това дали е законно от страна на банката?
natusikbg
Нов потребител

Мнениеот natusikbg » 19 Фев 2016, 23:49

enter написа:https://plamen1967.wordpress.com/lawyers/

За тази ли кантора става въпрос, и дали сте ползвали техните услуги.
•Kонсултантска кантора Светлозар Николов – тел: 0899/877-583 – Варна, София, Пловдив, Бургас, Русе web: http://www.bankstop.eu
natusikbg
Нов потребител

Мнениеот enter » 20 Фев 2016, 11:41

Това е списък на адвокати , занимаващи се със банкови дела, списък от блог на човек, съдил , и осъдил банка-в друг град, и с друг адвокат(ако искате,можете и да му пишете и на него-координати има в блога му). Не са единствените, разбира се,че има и други адвокати, компетентни по въпроса. Към кого ще се обърнете, и дали е ваша преценка и ваш избор. Вариант е и да се допитате до групи и във фейсбук- например групата " срещу безобразията на банките" , "за банките и хората" ," да спрем рекета с лихвите" и тн-много са, и са групи за взаимопомощ на хора или съдещи, или недоволни от банки, и точно по въпроса с лихви-вдигнати, ненамалени и тн.
enter
Потребител

Назад към Взаимопомощ