- Дата и час: 30 Ное 2024, 19:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да докажа, че съм завел дело?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Как да докажа, че съм завел дело?
Ищецът пуска молба за обезпечение на бъдещ иск до съда по своето местоживеене. Съдът уважава молбата и допуска обезпечение, като дава на ищеца един месец срок да докаже, че е завел делото. Ищецът пуска исковата молба по пощата до съда в града на ответника. Въпросът ми е: как да докаже на съда в своя град, че действително е завел делото, за да не бъде отменено обезпечението? Градът на ответника е много далеч и ищецът не иска да се разкарва дотам, за да си извади удостоверение. А обратната разписка доказва само, че е пратил нещо до другия съд, но не и какво е пратил.
- mamarinov
- Младши потребител
Re: Как да докажа, че съм завел дело?
Ако нямате адвокат ви съветвам да си намерите, щом сте стигнали до дело. А ако имате - сменяйте го, щом не може да се оправи с елементарен казус.
Проблемът ви идва от свободните импровизации /предполагам че нямате адвокат/, които понякога излизат скъпи. Трябвало е да изпратите исковата молба с куриерска служба, която връща екземпляр от молбата с входящ номер на съда, има такива. Като не сте го направили, сега представете обикновено копие на исковата молба, заедно с документа за изпращането й и подписаната обратната разписка. Приложете и документа за д.т., ако сте я платили. А ако съдът реши, че тези доказателства са недостатъчни, изпълнявате указанията му и се разхождате до другото населено място.
Проблемът ви идва от свободните импровизации /предполагам че нямате адвокат/, които понякога излизат скъпи. Трябвало е да изпратите исковата молба с куриерска служба, която връща екземпляр от молбата с входящ номер на съда, има такива. Като не сте го направили, сега представете обикновено копие на исковата молба, заедно с документа за изпращането й и подписаната обратната разписка. Приложете и документа за д.т., ако сте я платили. А ако съдът реши, че тези доказателства са недостатъчни, изпълнявате указанията му и се разхождате до другото населено място.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
https://justice-online.com/bg
- kdkrastev1234
- Потребител
Направете точно както ви е казано в предишния пост, като и към тези книжа прибавете и молба до съда допуснал обезпечението, да изиска на осн. чл. 186 ГПК, от съда в който сте подал исковата молба справка от която е видно дали сте подал иска, относно исковата молба която представяте в съда по обезпечението. Това разбира се не е гаранция, че съда по обезпечението няма да ви отсвири /след като сте пропуснали възможността да представите екземпляр с вх. №, както ви е посочено в предишния пост/, но все пак пробвайте!
- proki0
- Младши потребител
Според едно определенийце ,не е достатъчно с каскадни опити"Представянето на доказателства по смисъла на чл.390,ал.3,предл.2 ГПК предполага не само изпращане и постъпване на исковата молба в регистратурата на съда , но и уведомяване на съда допуснал обезпечението, че искът е предявен в указания на молителя срок и представяне на доказателства за предявения иск.Уведомяването би могло да се осъществи, както изрично със заявление, придружено с копие от исковата молба и данни за депозирането й, така и със съдебно удостоверение, издадено от съда, пред който е образувано исковото производство. Съдът, допуснал обезпечение на бъдещ иск не е задължен служебно да извършва проверка дали исковата молба, която има за предмет обезпечения бъдещ иск е постъпила в съда и да събира данни за датата на постъпването й в съда. "
-
Pause - Активен потребител
След като вече сте оцапали работата и ако имате още време изпращате по пощата молба да ви се издаде удостоверение за образувано дело със страни и предмет. След 3-4 дни питате деловодителката дали е готово и беж натам и обратно. Ако няма време...с парите за обезпечителното ще си купите акъл.
- ivanov_p
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|