начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Как да прекратя договора си си ТВ и интернет доставчик?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да прекратя договора си си ТВ и интернет доставчик?

Мнениеот mamarinov » 26 Авг 2015, 13:41

Абонат съм за услугата "Интернет и телевизия" на местен доставчик, като договорът ми е безсрочен. В общите условия на доставчика за такъв тип договори може времено да се спира услугата, като през времето, докато е спряна, такси не се заплащат. Възползвах се от тази опция и спрях услугата за два месеца.
Също според общите условия безсрочен договор се прекратява с едномесечно предизвестие.Към края на първия от тези двата месеца, за които услугата е спряна (т. е. днес), занесох в офиса на доставчика предизвестие, в което заявявам, че прекратявам договора в края на следващия месец. От офиса обаче отказаха да приемат предизвестието ми с мотива, че трябва да платя една месечна такса. Точните думи бяха "предизвестието се заплаща", което ми се струва глупост. Смятам, че не дължа такса на доставчика за следващия месец, тъй като през него услугата също ще бъде спряна и аз няма да я ползвам. Според собствените му общи условия за времето, през което услугата е спряна, такси не се дължат.
Въпросът ми е: как да "връча" предизвестието си на доставчика? Ако го пратя по пощата, дори да е с обратна разписка, няма да имам доказателство какво точно е пишело в писмото, което съм изпратил. Не ми се изпраща нотариална покана, защото, доколкото знам, изпращането и струва 50 лв. Имам предвид някакъв начин, който не носи разходи.
mamarinov
Младши потребител

Re: Как да прекратя договора си си ТВ и интернет доставчик?

Мнениеот ivan_lawyer » 27 Авг 2015, 05:02

Експресо - куриери - съвестна фирма. Ние така с колегите си осъществяваме разноса. Чрез платен куриер - 5 лева за доставка. Има и услуга на пощата - открито писмо - със заверка на съдържание. Все пак малко по-евтино излиза от юрист (нотариус). Обратната разписка какво Ви притеснява - досега не съм имал случай на оспорване. Вярно едни твърдяха - че в плика имало листовка за пицария по домовете.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ