начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Покана за АУАН + ЕФ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Покана за АУАН + ЕФ

Мнениеот stratoss » 08 Авг 2015, 13:16

Здравейте,

На 16.07.2015г. бях посетен от районният ни инспектор по настоящ адрес в гр. Русе, и ми бе показана снимка от 25.03.2015г. на личният ми автомобил от стационарната камера в с. Раданово, обл. В. Търново, за превишение на скоростта със 54км/ч, като на снимката ясно се виждаше пред мен задната част на друг автомобил със светеща стоп светлина. Написах декларация, че аз съм управлявал автомобила в посочените ден и час, и ми бе връчена покана за съставяне на АУАН на основание чл. 40 ал. 1 от ЗАНН. Районният инспектор ми обясни, че когато превишената скорост е над 50км/ч ЕФ не се съставя, защото има и лишаване от право за управление. Обясни ми също така, че явяването в КАТ В. Търново не е задължително, и той ще ми донесе АУАН когато бъде съставен.

На 28.07.2015г. ми се наложи да отида до КАТ Търговище (от където ми е издадено СУМПС) за да платя НП за 30лв и да си взема талончето, съответно служителката на гишето заяви, че имам невръчен ЕФ и да отида в съответната стая за да ми бъде връчен, след което ще ми върне талончето.

Отидох в съответната стая, и за мое най-голямо учудване получих ЕФ за същото нарушение (място, ден и час), но с различна скорост, а именно превишение от 43км/ч. ЕФ представлява един хвърчащ лист без никакво доказателство за твърденията в него, а след поискване на снимка ми бе обяснено, че от КАТ Търговище нямат достъп до снимките на камерите в обл. В. Търново и ми отказаха.

Пуснал съм жалба до РС В. Търново чрез началника на КАТ В. Търново и чакам насрочване на дело.

Питането ми се състои в следното:

1. При положение, че ЕФ е издаден от КАТ В. Търново, имат ли право изобщо да го разпечатват в КАТ Търговище за да ми го връчат, и то без снимка? В ЗДвП не намерих задължение за предоставяне на снимка/клип, а само задължителните реквизити изискуеми в ЕФ.

2. След като е започнало производство по чл. 40 ал. 1 от ЗАНН, макар, че все още АУАН не ми е връчен, от КАТ имат ли право да започват процедура по издаване на ЕФ?

3. След като на снимката, която ми бе показана ясно се виждаше превишаване от 54км/ч как тази скорост е станала 43км/ч, и изобщо законосъобразен ли е така издаденият ЕФ?

Благодаря предварително за отделеното време на всички взели участие в дискусията!

Поздрави,
Станимир Стоянов
Последна промяна stratoss на 08 Авг 2015, 15:47, променена общо 2 пъти
stratoss
Нов потребител

Re: Покана за АУАН + ЕФ

Мнениеот ivan_lawyer » 08 Авг 2015, 14:58

Засега нямам автомобил, но чакам. Не знам какво - търсете грешки в акта, който се явява основа за следващото постановление. На базата на грешки по съставянето от КАТ можете да проточите или веднага да отмените постановлението.

И дано да намерите рецепиент.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ