начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

изпълнително производство

изпълнително производство

Мнениеот галина » 08 Окт 2004, 17:53

Здравейте колеги!
Моля Ви за съвет ! Имам постановление за възлагане на недвижим имот,издадено от съдия-изпълнител.По делото има присъединен взискател,който иска да му бъде изплатена приспадащата му се част по чл.350 и сл. от ГПК.Обаче, в случая съдия-изпълнителя въобще не е правил разпределение на суми/просто човекът въобще не е чувал за това/.Кредиторът обжалва действията му пред съда и иска обезсилването на постановлението за възлагане.Според вас какво ще е решението на съда ? Дали той ще уважи жалбата или ще я отхвърли.От една страна уж по ГПК с възлагането става собственик,придобива всички права,които до този момент длъжникът е имал. От друга страна постановлението може да се оспорва само по исков ред и то само на две основания/които тук не са на лице/.Според Вас възможно ли е жалбата на присъединения кредитор,който не е получил пари от разпределението да бъде уважена? Какво става с постановлението за възлагане,постановено в полза на един от кредиторите,дори и то да не е влязло в сила.
Предварително Ви благодаря.Търсих и съдебна практика,но уви.....няма много.Ако някой знае къде да търся,моля пишете.
галина

Re: изпълнително производство

Мнениеот донна2 » 09 Окт 2004, 11:43

съдия изпълнителя задължително трябва да направи разпределение , пресполагам ,че обжалва точно този пропуск ,мисля ,че съда ще отмени незаконосъобразните действия на съдия изпълнителя и ще ви върне на позичия в хипотезата на чл.357 от ГПК
донна2

Re: изпълнително производство

Мнениеот галина » 09 Окт 2004, 19:51

Благодаря ти ! Лошото е, че и аз си мисля същото.
галина

Назад към Изпълнително и обезпечително производство