начало

Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии

СПЕШНО молба за помощ

СПЕШНО молба за помощ

Мнениеот dgeami » 02 Мар 2010, 14:10

Искам да попитам днес получих покана за доброволно плащане на сума към ЧСИ за една кредитна карта от 2004г .Притесненията ми са следните:Веднага са ми направили запор на заплатата въпреки че имам две седмици за обжалване или доброволно внасяне на сумата- това законно ли е и другото което ме притеснява е тези задължения от повече от 5години нямат ли давностен срок защо чак сега ме търсят и сумите които са написани изобщо не отговарят на сумите които аз съм ползвала.Какво мога да направя
dgeami
Нов потребител

Re: СПЕШНО молба за помощ

Мнениеот freelance » 02 Мар 2010, 16:26

Това което спешно трябва да направите е да се обърнете към адвокат. Дори не спешно, а незабавно. Вземете със себе си всички документи, които имате - договори, покани за плащания, салда и извлечения от сметката Ви. Успех Ви желая в борбата с кредитните институции и помнете, борбата е безмилостна :)
freelance
Младши потребител

Re: СПЕШНО молба за помощ

Мнениеот ivan_lawyer » 02 Мар 2010, 17:09

Законно е да се направи запор, тъй като сумите не се преведени окончателно на банката.

Ако се направи възражение, това няма да спре изпълнението, а се завежда дело.

Но, ако заявлението е подадено в рамките на 5 годишен срок, едва ли ще успеете.

Впрочем може да е и 3-годишен срокът, зависи дали са периодични плащания.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство