начало

Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии

запор по чл. 446 ГПК

запор по чл. 446 ГПК

Мнениеот pinkuana » 17 Фев 2010, 15:14

Здравейте,

имам следната ситуация: миналата година е образувано изп. дело срещу мен, получавам призовка от ЧСИ за доброволно погасяване на сумата от 1500лв(губо казано), след среща с взискателя сключвам споразумение да се вдигне запора и да се спре изп. производство ( надлежно предадено на ЧСИ). Отделно имам подписано споразумение с ЧСИ за изплащането на вноски на остатъчния дълг, остват ми 90лв до пълното погасяване. Днес получавам обаждане от кантората на ЧСИ със запитване кога ще преведа парите, отговарям че няма да мога този месец и че следващият месец до 5то число ще им постъпят парите на сметката. сътрудника на ЧСИ ми обяснява че взискателя се обаждал при тях да си иска парите, и че процедурата била след като си съберат цялата сума от мен (сума по кредит+лихви+такси на ЧСИ) тогава превеждали на взискателя и тогава "падало" изп. производство, ако не платя щели да ми наложат отново запор.
Казуса е следния: прибавяме още един запор съгласно чл. 446 ГПК
Въпросите ми са следните: може ли след като има един действащ запор върху тр. възнаграждение да се пусне още един банков за тези 90лв.? Не е ли "паднало" изп. производство след сключване на споразумение с взискателя?
Много благодаря предварително за отговори.
pinkuana
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство